Transparantie: bureaucratisch gedoe of kans op meer regie?

De vraag of een behandeling of begeleiding echt werkt, kan geen beroepsgroep onverschillig laten. Financiers willen immers - terecht - weten of het geld goed wordt besteed, cliënten willen weten of iets echt helpt en bestuurders kampen met schaarse middelen en willen geen geld over de balk gooien. Is weerstand tegen transparantie dan struisvogelpolitiek? Praat mee tijdens de ledenvergadering op 29 november 2017.


Is weerstand tegen transparantie struisvogelpolitiek?

Transparantie: maar weinig professionals lopen er echt warm voor. Integendeel zelfs: de scepsis is groot. Het is niet hun ding, om het populair te zeggen. Het is bureaucratisch gedoe. Maar is de weerstand tegen transparantie geen struisvogelpolitiek? Zouden professionals niet, in plaats van zich te verzetten, de kwaliteit van hun beroep zelf in de hand moeten nemen?

 

Marleen van Amersfoort begeleidt de discussie

Hierover gaan wij tijdens de ledenvergadering van 29 november a.s. graag met u in gesprek. Marleen van Amersfoort, psycholoog en al vele jaren werkzaam als consultant in de zorgsector, zal de discussie leiden. Ter inspiratie stuurde zij informatie die u kunt lezen onder deze link.

 

Meld u vooraf aan

  • Datum en tijd: woensdag 29 november 2017, van 19.00 - 21.00 uur
  • Locatie: Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht
  • Aanvang: inloop met koffie/thee vanaf 18.30 uur
  • Agenda: zie Mijn LVVP
  • Aanmelden: s.wammes@lvvp.info