16 februari 2023: gratis webinar over de Wtza-jaarverantwoording

16 februari 2023: gratis webinar over de Wtza-jaarverantwoording

19-01-2023 Print

Op 16 februari 2023 van 15-16.30 uur organiseren de Nederlandse Zorgautoriteit en AAG een webinar (ZOOM) over de verplichte jaarverantwoording in het kader van de Wtza. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Vanaf verslagjaar 2022 moet de jaarverantwoording van zorgaanbieders voldoen aan de eisen van de Regeling openbare jaarverantwoording Wmg, die een gevolg is van de Awtza. Hierdoor veranderen de eisen aan uw jaarverantwoording ingrijpend. Daarnaast moeten ongeveer 18.000 zorgaanbieders voor het eerst een jaarverantwoording indienen.

Overigens is hierover het laatste woord nog niet gezegd. Er is nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld wie wel en niet onder deze verplichting vallen en hoe die jaarverantwoording er dan uit zou moeten zien voor verschillende groepen zorgaanbieders.

Mede daarom heeft minister Helder besloten om zorgaanbieders die over het boekjaar 2022 voor het eerst een openbare jaarverantwoording Wmg moeten aanleveren, uitstel te geven tot uiterlijk 31 december 2023. Minister Helder deelt dit voornemen in haar brief van 4 november aan de Tweede Kamer. Meer hierover kunt u lezen in onze nieuwsbrief van 10 november jl. en op de website van de VvAA.

Ook interessant

Laatste oproep: doe mee met de LVVP-ledenenquête over regionale samenwerking

Wilt u de enquête uiterlijk 22 januari 2023 invullen? Alvast dank voor uw medewerking!

Lees meer

Reminder: LVVP-enquête voor leden over samenwerking in uw regio

De nadruk op enige vorm van regionale organisatie zien wij steeds meer toenemen.

Lees meer