Aanleverplicht data zorgvraagtypering uitgesteld naar 1 januari 2023

Aanleverplicht data zorgvraagtypering uitgesteld naar 1 januari 2023

15-09-2022 Print

Vrijdag 9 september 2022 berichtte de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat zij de verplichte aanlevering voor zorgvraagtypering met antwoorden van HoNOS+ vragen uitstelt tot 1 januari 2023. De LVVP is blij dat de NZa gehoor heeft gegeven aan de maatschappelijke onrust die hierover is ontstaan en aan vragen die onder andere door de LVVP zijn gesteld over de mogelijke tuchtrechtelijke aansprakelijkheid van behandelaren, van u als onze leden.

De NZa schrijft dat “de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deze maand heeft aangegeven dat zij de onderbouwing van de gegevensaanlevering aan de NZa alsnog goed wil bekijken. De NZa gaat zorgvuldig om met medische persoonsgegevens en in het kader van die zorgvuldigheid, willen we daar ruimte voor geven.” Lees het volledige bericht van de NZa hier.

We attenderen u erop dat u, los van de uitgestelde aanleverplicht van de HoNOS+data, wel verplicht bent om voor elke patiënt de zorgvraagtypering uit te voeren en indien nodig de zorgvraag te hertyperen. Lees meer over de zorgvraagtypering in ons dossier zorgprestatiemodel.

We wachten de uitkomsten van het onderzoek van de AP met belangstelling af. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook interessant

Telefonische bereikbaarheid LVVP-bureau aangepast

U kunt ons bellen op maandag tot en met donderdag tussen 9-11 uur en tussen 13-15 uur.

Lees meer