‘Veiligheid in de vrijgevestigde praktijk’

‘Veiligheid in de vrijgevestigde praktijk’

04-10-2018 Print

In één avond brengen wij u op de hoogte van een aantal onderwerpen rondom de veiligheid in de vrijgevestigde praktijk. Het symposium vindt plaats in Utrecht en duurt van 17.30 tot 21.15 uur.

 

Gebruik kindcheck en werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht! 

Per 1 januari 2019 bent u bij de behandeling van volwassenen verplicht de kindcheck te gebruiken, evenals het nieuwe afwegingskader bij de vernieuwde meldcode (kinder)mishandeling en huiselijk geweld. Het afwegingskader biedt u de juiste handvatten om te beslissen wanneer u verplicht bent om melding te doen bij Veilig Thuis en/of wanneer u de behandeling kunt voortzetten. Ook leert u meer over het herkennen van oudersignalen bij uw volwassen patiënten en hoe u kinderen kunt betrekken wanneer er sprake is van (kinder)mishandeling of huiselijk geweld.

 

Workshops over gespreksvoering, suïcidepreventie en privacyrechten cliënt

Na dit plenaire gedeelte kunt u kiezen uit twee van de volgende drie workshops:

 

  • Gespreksvoering bij vermoedens van (kinder)mishandeling
  • Suïcidepreventie
  • Privacyrechten van uw cliënt

 

Hier vindt u een uitgebreide omschrijving van de onderwerpen uit het plenaire deel en de inhoud van de workshops.

Als u deelneemt, ontvangt u een certificaat waarmee u kunt laten zien dat u zich hebt ingezet voor implementatie van de meldcode in uw praktijk.

 

Wacht niet te lang met aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het symposium via het inschrijfformulier (als download beschikbaar na inloggen op Mijn LVVP). De belangstelling is groot, dus wacht niet te lang! U kunt zich inschrijven tot en met 19 oktober 2018.

Ook interessant

Informatie voor cliënten over privacy

De LVVP heeft in samenwerking met een deskundig jurist een document opgesteld waarin helder wordt uitgelegd hoe de vrijgevestigd ggz-professional ...

Lees meer

Update contractenoverzicht 2019

Het jaarlijkse contractenoverzicht van de LVVP wordt steeds geactualiseerd. De nieuwste versie is voor leden te raadplegen via Mijn LVVP. ...

Lees meer