Alternatief LOGO-verklaring bekend, deadline verschoven naar 1 januari 2024

Alternatief LOGO-verklaring bekend, deadline verschoven naar 1 januari 2024

09-02-2023 Print

Het programmateam zorgprestatiemodel laat weten dat er een alternatief bekend is voor de LOGO-verklaring. Dit was nodig omdat de organisatie achter de LOGO-verklaring (vLOGO) geen aanvragen meer behandelt van professionals die de verklaring enkel voor het zorgprestatiemodel willen gebruiken. De vervangende procedure voor WO-psychologen en WO-orthopedagogen om aan te tonen dat zij aan de eisen voldoen, is nu bekend. Hieronder leest u de letterlijke tekst zoals die op www.zorgprestatiemodel.nl is gepubliceerd.

“Meerdere mogelijkheden
De inhoudelijke voorwaarden zijn hetzelfde als bij de LOGO-verklaring, alleen de manier waarop dit wordt aangetoond is nu veranderd. WO-psychologen en WO-orthopedagogen met de juiste vooropleiding kunnen op verschillende manieren aantonen dat ze aan de voorwaarden voldoen. Dit zijn:

  • Met een geldige LOGO-verklaring, of
  • Door de opleiding te volgen tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Orthopedagoog-generalist, of
  • Met een door de universiteit ondertekende ‘verklaring vooropleidingseisen’ en een NIP basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD) / NVO basisaantekening diagnostiek / ondertekende ‘verklaring diagnostiek’, of
  • Met een door de werkgever ondertekende Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel (BIZ) op basis van ‘Ervaring’ of ‘Opleiding’, of
  • (Alleen voor WO-orthopedagogen:) met een inschrijving in het NVO-register als Basis-orthopedagoog met een NVO basisaantekening diagnostiek
  • Nieuw is dat voortaan ook (ruime) werkervaring kan meetellen. Een BIZ mag namelijk ook worden afgegeven op basis van minimaal 15 jaar werkervaring in de ggz of fz.

 

Al deze mogelijkheden zijn uitgewerkt in de geüpdatete lijst met overige beroepen. De nieuwe omschrijvingen van de beroepen WO-psycholoog en WO-orthopedagoog zijn bepalend. Dit nieuwsbericht is daar een samenvatting van.

Meer tijd om te voldoen
Omdat het een paar maanden niet mogelijk is geweest om een LOGO-verklaring aan te vragen, is de deadline voor het voldoen aan de voorwaarden verschoven van 1 juli 2023 naar 1 januari 2024. WO-psychologen en WO-orthopedagogen hebben nu langer de tijd om te zorgen dat ze aan alle voorwaarden voldoen.

Documenten
De werkgever bewaart de vereiste documenten (zoals de verklaring vooropleidingseisen, de verklaring/basisaantekening diagnostiek en/of de BIZ) in zijn administratie en stelt die op verzoek van een zorgverzekeraar of een toezichthouder beschikbaar.

De programmapartijen hebben de volgende formats opgesteld:

Ook interessant

Belastingdienst akkoord met nieuwe zzp-modelovereenkomsten

Met de aanpassingen in modelovereenkomsten zijn deze weer bij de tijd.

Lees meer

16 februari 2023: gratis webinar over de Wtza-jaarverantwoording

De LVVP zal na 16 februari ook de terugkijklink publiceren in de nieuwsbrief.

Lees meer