Blokhuis wil cliëntenstops in de ggz voorkomen

Blokhuis wil cliëntenstops in de ggz voorkomen

24-05-2018 Print

Uit de recente enquête die de LVVP onder haar leden hield, bleek namelijk dat 2 op de 3 respondenten in 2017 een cliëntenstop hanteerde en dat de helft hiervan dit (mede) wijt aan de krappe omzetplafonds.

 

Zorgverzekeraars moeten voldoen aan zorgplicht

Ggz-aanbieders worden door de omzetplafonds gedwongen om mensen op de wachtlijst te zetten of een cliëntenstop in te stellen. De LVVP pleit al langere tijd voor een andere omgang met de omzetplafonds. Er zijn namelijk middelen beschikbaar om meer mensen met een psychische hulpvraag tijdig te helpen. In 2016 hebben zorgverzekeraars 288 miljoen euro overgehouden bij de zorginkoop. Dit geld bleef in 2017 en 2018 beschikbaar voor de sector voor de aanpak van wachttijden. Voor de zorginkoop 2018 hebben zorgverzekeraars al 109 miljoen euro extra ingekocht, aldus Blokhuis. Er is dus nog 179 miljoen euro over. Verzekeraars hoeven dat geld niet per se te besteden, als ze maar wel voldoen aan hun zorgplicht.

 

Onderzoek naar invloed van omzetplafonds op wachttijden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voert op aandringen van de LVVP nader onderzoek uit naar de effecten van knellende omzetplafonds op de wachttijden bij vrijgevestigde ggz-professionals. LVVP-leden en ook de LVVP zelf werken mee aan het onderzoek. Wordt vervolgd!

Ook interessant

Brief ggz-partijen over vervolgaanpak wachttijden naar Tweede Kamer

Veldpartijen in de ggz hebben gezamenlijk een brief met een vervolgaanpak voor de wachttijden opgesteld en aan staatssecretaris Blokhuis en ...

Lees meer

Congrescommissie zoekt leden

Bent u LVVP-lid en hebt u goede ideeën over een thema voor een volgend congres in 2019?Neem dan ...

Lees meer