Check of u de actuele tarievenlijst gebruikt en voorkom afwijzing van uw declaraties

Check of u de actuele tarievenlijst gebruikt en voorkom afwijzing van uw declaraties

22-01-2024 Print

We krijgen de afgelopen weken veel vragen van leden over de tarieven voor 2024. Wat blijkt? Veel leden gebruiken de oude NZa-release van juni 2023. De NZa heeft echter op 7 november 2023 een nieuwe tarievenlijst gepubliceerd. Dit is de geldende tarievenlijst. Zorg dat u deze tarieven gebruikt, anders kan dit leiden tot afwijzing van uw declaraties.

De actuele NZa-tarieven zijn op drie verschillende manieren te vinden:

  • De tarievenlijst 2024 van de NZa, een bijlage bij de tariefbeschikking ggz en fz TB/REG-24627-02. Onder de titel ziet u enkele belangrijke kenmerken van het document: de publicatiedatum, de geldigheid en de status. Kijk hier altijd naar als u een document van de NZa opent. Hieraan kunt u zien wanneer het document is gepubliceerd en, heel belangrijk, voor welke periode de publicatie geldig is.
  • Omdat de tarievenlijst erg lang en onoverzichtelijk is, hebben we voor onze leden een overzichtelijke lijst met de maximum NZa-tarieven voor setting 1 gemaakt. Deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2024 voor prestaties in het zorgprestatiemodel: NZa max-tarieven zorgprestatiemodel setting 1 per 1 januari 2024. Deze lijst is dus gebaseerd op de meest actuele release van de NZa, bijlage 1 bij TB-REG-24627-02 dd. 7 november 2023.
  • De online tarievenzoeker van de NZa; klik op de rechter tegel ‘tarievenzoeker’. Deze is aangepast met de tarieven voor 2024.

Ook interessant

Uitslag poll: krappe omzetplafonds leiden tot onderbenutting van behandelpotentieel

De wachttijden in de ggz rijzen de pan uit. En toch is er onbenut behandelpotentieel onder vrijgevestigden.

Lees meer

Save the date: LVVP-congres op vrijdag 4 oktober 2024

Blokkeer 4 oktober 2024 alvast in uw agenda en lees daarna snel verder.

Lees meer