Continuïteitsbijdrage aan te vragen vanaf 23 juni 2020

Continuïteitsbijdrage aan te vragen vanaf 23 juni 2020

24-06-2020 Print

Vanaf 23 juni 2020 kunt u de continuïteitsbijdrage aanvragen. Eind vorige maand informeerde Zorgverzekeraars Nederland de ggz-sector over de regeling. Deze regeling geldt voor zorgaanbieders binnen de ggz die zorg zonder verblijf leveren, met een jaaromzet minder dan 10 miljoen euro.

In de ggz wordt gewerkt met dbc’s (in de gespecialiseerde ggz) en producten (in de generalistische basis-ggz) die een lange doorlooptijd (tot maximaal 12 maanden) kennen. Voor ggz-aanbieders met een jaaromzet minder dan 10 miljoen euro is er daarom nu een aangepaste regeling, die rekening houdt met deze trajectbekostiging in de ggz.

Aanvragen

Met de regeling worden ggz-aanbieders gecompenseerd voor omzetverlies vanwege de uitbraak van het coronavirus. Met de bijdrage kunnen doorlopende kosten, zoals personeelskosten, huur en het loon van de praktijkhouder, betaald worden. U kunt de continuïteitsbijdrage vanaf 23 juni 2020 aanvragen via de uitvraagmodule in het zorginkoopportaal van vecozo, op de agb-code van uw praktijk. Hiervoor heeft een aansluiting bij vecozo en een persoonlijk certificaat van vecozo nodig.

Aansluiting bij vecozo

Wilt u de continuïteitsbijdrage aanvragen, maar ben u nog niet aangesloten bij vecozo? Regel deze aanmelding dan zo snel mogelijk via https://www.vecozo.nl/diensten/aanmelden. Zo voorkomt u bij het aanvragen van de continuïteitsbijdrage extra doorlooptijd voor de aansluiting.

Vragen

 

Ook interessant

Update special zorginkoopbeleid 2021; visitatieverplichting Menzis en VGZ vervalt

De eerder gepubliceerde jaarlijkse special zorginkoopbeleid is geactualiseerd.

Lees meer

Regeling continuïteitsbijdrage ggz-aanbieders bekend

Deze regeling gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2019 en loopt tot en met 30 juni 2020.

Lees meer