Corona: meerkostenregeling ZN aan te vragen tot 11 mei 2021

Corona: meerkostenregeling ZN aan te vragen tot 11 mei 2021

29-04-2021 Print

In oktober 2020 heeft Zorgverzekeraars Nederland de generieke meerkostenregeling 2020 geïntroduceerd: zorgverzekeraars bieden zorgverleners een tegemoetkoming in de meerkosten die als gevolg van covid-19 zijn gemaakt in het jaar 2020. U kunt nog tot en met 11 mei 2021 de meerkostenregeling via vecozo aanvragen bij de deelnemende zorgverzekeraars (dit zijn alle zorgverzekeraars behalve Eucare).

  • U kunt de tegemoetkoming wel aanvragen, maar hoe hoog de tegemoetkoming uitvalt, wordt pas in september 2021 bekend. Percentages voor andere zorgsoorten die al wel bekend zijn beginnen bij 0,65%. Er geldt een drempel van € 50,00. Hiervoor heeft u dus een omzet van € 8.000,- voor de periode mei tot en met december 2020 nodig bij de betreffende verzekeraar. Bij een hoger percentage wordt de drempel al bij een lagere omzet gehaald.
  • Wat wordt verstaan onder meerkosten, kunt u nalezen in de brief van Zorgverzekeraars Nederland.
  • Zorgaanbieders kunnen van 13 april tot en met 11 mei 2021 de meerkostenregeling via vecozo aanvragen bij alle deelnemende zorgverzekeraars (dit zijn alle zorgverzekeraars behalve Eucare). LET OP: het loket is slechts één keer open! Ook als voor een zorgsoort nog geen percentage is vastgesteld, dan moet de aanvraag hiervoor wel in deze ronde worden aangevraagd!
  • Voor de aanvraag heeft u een aansluiting bij vecozo en een persoonlijk certificaat van vecozo nodig.
  • Bent u een eenmanszaak? Dan loopt u mogelijk vast bij de vraag over de UBO (01-0404 onderdeel g). Wij hebben bij ZN nagevraagd wat eenmanszaken hier moeten invullen. ZN geeft aan dat u bij deze vraag gewoon ‘ja’ kunt invullen. Overigens: vult u ‘nee’ in of heeft u dat al gedaan, maakt u zich dan geen zorgen: dan wordt daar nog een extra check op gedaan, waardoor het goed komt.
  • Vraagt u de meerkostenvergoeding aan, lees dan de details na in de documentatie van Zorgverzekeraars Nederland.