Corona: meerkostenregeling ZN aan te vragen tot 11 mei 2021

Corona: meerkostenregeling ZN aan te vragen tot 11 mei 2021

29-04-2021 Print

In oktober 2020 heeft Zorgverzekeraars Nederland de generieke meerkostenregeling 2020 geïntroduceerd: zorgverzekeraars bieden zorgverleners een tegemoetkoming in de meerkosten die als gevolg van covid-19 zijn gemaakt in het jaar 2020. U kunt nog tot en met 11 mei 2021 de meerkostenregeling via vecozo aanvragen bij de deelnemende zorgverzekeraars (dit zijn alle zorgverzekeraars behalve Eucare).

  • U kunt de tegemoetkoming wel aanvragen, maar hoe hoog de tegemoetkoming uitvalt, wordt pas in september 2021 bekend. Percentages voor andere zorgsoorten die al wel bekend zijn beginnen bij 0,65%. Er geldt een drempel van € 50,00. Hiervoor heeft u dus een omzet van € 8.000,- voor de periode mei tot en met december 2020 nodig bij de betreffende verzekeraar. Bij een hoger percentage wordt de drempel al bij een lagere omzet gehaald.
  • Wat wordt verstaan onder meerkosten, kunt u nalezen in de brief van Zorgverzekeraars Nederland.
  • Zorgaanbieders kunnen van 13 april tot en met 11 mei 2021 de meerkostenregeling via vecozo aanvragen bij alle deelnemende zorgverzekeraars (dit zijn alle zorgverzekeraars behalve Eucare). LET OP: het loket is slechts één keer open! Ook als voor een zorgsoort nog geen percentage is vastgesteld, dan moet de aanvraag hiervoor wel in deze ronde worden aangevraagd!
  • Voor de aanvraag heeft u een aansluiting bij vecozo en een persoonlijk certificaat van vecozo nodig.
  • Bent u een eenmanszaak? Dan loopt u mogelijk vast bij de vraag over de UBO (01-0404 onderdeel g). Wij hebben bij ZN nagevraagd wat eenmanszaken hier moeten invullen. ZN geeft aan dat u bij deze vraag gewoon ‘ja’ kunt invullen. Overigens: vult u ‘nee’ in of heeft u dat al gedaan, maakt u zich dan geen zorgen: dan wordt daar nog een extra check op gedaan, waardoor het goed komt.
  • Vraagt u de meerkostenvergoeding aan, lees dan de details na in de documentatie van Zorgverzekeraars Nederland.

 

Ook interessant

Zorgprestatiemodel: webinars, simulatietool en eigen risico patiënten

In dit artikel vindt u het laatste nieuws over het zorgprestatiemodel (zpm).

Lees meer

Kijk hier het webinar van 20 april over het zorgprestatiemodel terug

Het webinar gaat over prestaties, setting en tarieven en duurt ca. 90 minuten.

Lees meer