Declaratieproblemen rijzen de pan uit!

Declaratieproblemen rijzen de pan uit!

02-06-2022 Print

Sinds 1 april 2022 is het mogelijk om declaraties in te dienen binnen het zorgprestatiemodel. In een aantal gevallen kan wellicht beter gezegd worden: zou het mogelijk moeten zijn. Want inmiddels is duidelijk dat het declareren helemaal niet goed verloopt. De LVVP is hierover in gesprek met zorgverzekeraars en het programma zorgprestatiemodel. We nodigen u uit ons op de hoogte te houden waar u precies tegenaan loopt, zodat we dit kunnen inbrengen in onze overleggen.

Bij onze achterban nemen de noodkreten toe. Op verschillende plekken blijkt het fout te gaan: dat kan zijn bij leveranciers van epd’s, maar ook bij zorgverzekeraars en bij Vecozo. De financiële situatie begint hierdoor bij velen penibel te worden. Bovendien levert dit heel veel extra administratie op.

CZ biedt tijdelijk bevoorschotting
De LVVP is in gesprek met zorgverzekeraars en met het programma zorgprestatiemodel, dat de contacten met de softwareleveranciers onderhoudt. Zorgverzekeraar CZ heeft ons gemeld dat CZ groep in het eerste halfjaar van 2022 niet in staat zal zijn om declaraties onder het zorgprestatiemodel die via Vecozo worden ingediend te verwerken. CZ vraagt diegenen die een getekende zorgovereenkomst 2022 hebben, om de declaraties (indien mogelijk) wel alvast in te dienen. Op basis van wat er gedeclareerd wordt, zal er maandelijks een voorschot aan u worden overgemaakt, aldus CZ op de website.

Indien uw epd nog niet gereed is, kunt u in aanmerking komen voor een overeenkomst tijdelijke bevoorschotting. Hiervoor is het wel nodig dat u een overeenkomst met CZ heeft gesloten. CZ heeft ons medegedeeld dat het mogelijk is om de bevoorschotting te verlengen. Lees meer op de website van CZ.

Deel uw ervaring
Graag horen we uw geluiden over wat er precies aan de hand is, bij welke verzekeraar en met welk softwarepakket, zodat we dit kunnen inbrengen in onze overleggen. Stuur uw reactie naar bureau@lvvp.info. Wij kunnen u helaas niet één-op-één een reactie of een advies geven. Blijf daarnaast ook vooral zelf uw problemen melden bij de betreffende partijen!

Ook interessant

Omzetplafonds vaak nu al bereikt

De LVVP krijgt meldingen vanuit de leden dat een aantal van hen hun omzetplafond al heeft bereikt. Dit leidt s

Lees meer

Zeer geslaagd LVVP-congres!

Op Mijn LVVP kunt u nu de presentaties van de keynote sprekers en workshopleiders bekijken.

Lees meer