Gratis webinar meldcode, afwegingskader en Veilig Thuis

Gratis webinar meldcode, afwegingskader en Veilig Thuis

Hebt u in uw dagelijks werk te maken met signalen en vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld? Deze vermoedens zijn maar zelden hard te maken. Het omgaan met onzekerheid, het goed expliciteren van vermoedens en signalen en deze uitspreken en tegelijkertijd in verbinding blijven met cliënten is niet eenvoudig.

 

Werken met meldcode en afwegingskader verplicht
De meldcode helpt u om goed te kunnen reageren op signalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht. Het cluster bestaande uit pedagogen, psychologen, (psycho)therapeuten, sociaal werkers en jeugd- en gezinsprofessionals hebben namens 16 beroepsorganisaties een eigen afwegingskader ontwikkeld.

 

Gratis live webinar volgen?
Op maandagavond 10 december om 20.00 uur geven Mariska van der Steege (projectleider verbeterde meldcode) en Paul Baeten (Landelijk Netwerk Veilig Thuis) een webinar over de veranderingen rond de meldcode en het afwegingskader, de veranderingen bij Veilig Thuis en hoe de samenwerking tussen melders en Veilig Thuis eruit kan gaan zien. U kunt het webinar vanuit huis digitaal live volgen; deelnemers kunnen tussendoor vragen stellen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Ook interessant

LVVP 13 december 9-13 uur niet bereikbaar

Op donderdagochtend 13 december a.s. is het LVVP-bureau wegens werkzaamheden aan de website tussen 9 en 13 uur niet telefonisch bereikbaar. Vanaf 13 ...

Lees meer

Kostprijsonderzoek ggz en fz 2020 binnenkort van start

Binnenkort gaat het onderzoek voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg 2020 van start. Uw medewerking is van groot belang. ...

Lees meer