LVVP-congres 4 oktober 2024: keynote sprekers bekend!

LVVP-congres 4 oktober 2024: keynote sprekers bekend!

05-02-2024 Print

In het najaar organiseren we weer een LVVP-congres, met als aansprekend thema ‘Er zijn (geen) grenzen’. Als keynote sprekers zullen optreden prof. dr. Maartje Schoorl, klinisch psycholoog en bijzonder hoogleraar, en Jurrien Hamer, filosoof en jurist en auteur van het boek ‘Waarom schurken pech hebben en helden geluk: een nieuwe filosofie van de vrije wil’. Malou van Hintum zal ons als dagvoorzitter door de dag heen begeleiden. Meldt u zich voor 1 maart aan, dan profiteert u van vroegboekkorting! Een workshop geven? Dat kan: u heeft tot 18 februari 2024 de tijd om een abstract in te dienen.

Keynote spreker: Maartje Schoorl
Prof. dr. Maartje Schoorl is klinisch psycholoog en verbonden aan de Universiteit Leiden, afdeling klinische psychologie. Daarnaast is zij bijzonder hoogleraar Beroepsopleidingen tot Psycholoog in de Individuele Geestelijke gezondheidszorg, voorzitter van de Landelijke Opleidingsraad Psychologische BIG-opleidingen en vicevoorzitter van de richtlijncommissie PTSS.

Schoorls lezing gaat over de beroepsidentiteit en de onzekerheid die psychologen daarin kunnen ervaren: wat zijn, in deze tijd van grenzeloosheid, de grenzen aan mijn deskundigheid en bekwaamheid? Op onze congrespagina vindt u een korte introductie op haar lezing.

Keynote spreker: Jurrien Hamer
Jurriën Hamer is filosoof, jurist en schrijver, en geeft les aan de Universiteit Utrecht. Met zijn boek ‘Waarom schurken pech hebben en helden geluk: een nieuwe filosofie van de vrije wil’ won hij de Socrates beker voor het beste filosofieboek van het jaar. ‘Ik wil iedereen inspireren om moeilijke vragen te stellen, en te durven diep in de spiegel te kijken – dat is de kracht van filosofie, en daar wordt de samenleving beter van.’

In zijn lezing ‘Begrensde vrijheid: patiënten helpen in een wereld van beperkingen’ bespreekt Jurriën Hamer de filosofische vraag of mensen een vrije wil hebben, en wat dit debat betekent voor de manier waarop je naar patiënten moet kijken, en welke hulp je ze kan bieden. Op onze congrespagina vindt u een korte introductie op zijn lezing.

Call for abstracts
Voor de twee workshoprondes zijn we nog op zoek naar ervaren sprekers die op deze dag een actieve workshop kunnen verzorgen voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. De vergoeding bedraagt € 500 voor 2 workshops van elk 60 minuten. De uiterste inzenddatum is 18 februari 2024. Interesse? Lees dan verder.

Reserveer tot 1 maart 2024 uw plaats met vroegboekkorting
Meldt u zich voor 1 maart 2024 aan voor deelname aan het congres, dan betaalt u geen € 275 maar slechts € 249. Op de aanmeldpagina van ons congres kunt u zich inschrijven. Binnenkort maken we bekend welke workshops u kunt volgen. Wanneer u zich nu aanmeldt, krijgt u bericht zodra de workshops bekend zijn. U kunt dan de twee workshops van uw keuze doorgeven.

Het congres wordt net als in voorgaande jaren georganiseerd door Marja van der Meulen van congresbureau M2support. Correspondentie over uw aanmelding verloopt dan ook via dit bureau.

Meer informatie over het congres
Kijk op onze congrespagina voor meer informatie over het thema en de locatie.

Ook interessant

Het webinar van 9 april over doelen stellen zit vol!

Gisterenavond zaten we al op meer dan 100 aanmeldingen en dus zit het webinar vol.

Lees meer

Toeslag psychodiagnostiek: wanneer kunt u deze nieuwe prestatie declareren?

Ook in setting 1 (vrijgevestigden, ambulant kwaliteitsstatuut sectie II) kan de toeslag worden gedeclareerd, m

Lees meer