LVVP-invulhulp beschikbaar voor nieuwe format kwaliteitsstatuut

LVVP-invulhulp beschikbaar voor nieuwe format kwaliteitsstatuut

03-02-2022 Print

Gaat u het nieuwe format kwaliteitsstatuut invullen? Gebruik dan de LVVP-invulhulp!

Op 1 januari 2022 werd het nieuwe Landelijke kwaliteitsstatuut van kracht. Het invulformat voor vrijgevestigden is in lijn hiermee aangepast en is vanaf 16 december 2021 verwerkt op www.ggzkwaliteitsstatuut.nl. Vóór 1 juli 2022 dient u een nieuw kwaliteitsstatuut op te stellen op basis van het LKS. Dit doet u door online het format LKS versie 3.0 in te vullen. De kwaliteitsstatuten versies 1.0 en 2.0 blijven tot en met 31 december 2022 geldig voor het declareren van zorg, maar ten behoeve van de contractering 2023 dient u voor 1 juli 2022 het nieuwe kwaliteitsstatuut te hebben ingevuld. De LVVP ondersteunt u bij het invullen van het nieuwe format met een invulhulp.

LVVP-invulhulp LKS
Zoals u van ons gewend bent, ondersteunen we u heel praktisch bij het invullen van het nieuwe format kwaliteitsstatuut voor vrijgevestigden. Op Mijn LVVP (alleen voor leden) vindt u de nieuwe invulhulp die wij voor u gemaakt hebben en op 16 december 2021 publiceerden. Let op: dit document is dus niet het format zelf, maar een instructie per vraag wat u dient in te vullen en waarop wordt getoetst.

Document met overzicht behandeltarieven 2022
Daarnaast stellen we voor u een document getiteld Behandeltarieven voor LKS3.0 Sectie II beschikbaar dat u kunt invullen en uploaden bij vraag 7 (over de behandeltarieven) van het kwaliteitsstatuut.

Vragen?
Op de websites www.ggzkwaliteitsstatuut.nl en www.zorginzicht.nl staan antwoorden op veel gestelde vragen. Hieronder vindt u de links naar deze informatie:

 

Voor algemene vragen over de registratie van uw kwaliteitsstatuut kunt u contact opnemen met de helpdesk van Mediquest. Stuur uw vraag bij voorkeur per mail naar helpdesk@ggzkwaliteitsstatuut.nl. De helpdesk is ook telefonisch te bereiken op maandag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur, tel. (088) 126 39 15.

De overgang naar het format LKS 3.0 betekent dat ruim 6.000 zorgaanbieders hun kwaliteitsstatuut moeten aanpassen. Dit kan betekenen dat de bereikbaarheid van de helpdesk minder is en/of u langer moet wachten voordat u een reactie krijgt.

Ook interessant

Jaarlijkse NZa-monitor contractering ggz: help mee aan betere contracten

U kunt de vragenlijst invullen tot en met 5 maart 2022.

Lees meer

Datum voorwaarde LOGO-verklaring aangepast naar 31 december 2022

De basispsycholoog staat op de lijst ‘overige beroepen’. Deze kan dus ingezet worden, mits in bezit van een LO

Lees meer