LVVP overlegt met Tenzinger over problemen met Medicore

LVVP overlegt met Tenzinger over problemen met Medicore

01-09-2022 Print

De LVVP heeft woensdag 31 augustus jl. met de directie van Tenzinger gesproken over  de problemen met het gebruik van het softwarepakket Medicore na de invoering van het zorgprestatiemodel. We hebben ook de liquiditeitsproblemen en de forse extra administratieve belasting voor onze leden aan de orde gesteld. De directie erkende dat Medicore vanaf begin 2022 nog niet alle zpm-functionaliteiten bevatte en vindt de gevolgen voor onze leden erg vervelend. Tenzinger wil onze leden graag helpen om de impact zo veel mogelijk te beperken. De LVVP heeft daarover met Tenzinger de volgende afspraken gemaakt.

Tenzinger opent speciaal voor LVVP-leden op vrijdag 2 september een apart helpdeskkanaal voor problemen Medicore
De meeste functies van Medicore behoren het volgens de directie van Tenzinger gewoon conform het zorgprestatiemodel te doen. In Medicore zijn crediteren, intercollegiaal consult en zorgvraagtypering op dit moment nog niet beschikbaar. Ondervindt u nog problemen met belangrijke onderdelen van Medicore? Zoals agenda, registreren van consulten, declareren, facturen in pdf, uploaden van bestanden naar Vecozo en/of ontvangen en lezen retourberichten uit Vecozo? Bent u facturen of Vecozo-berichten kwijt? Weet nu niet wat u wel of niet nu al kunt of mag factureren met Medicore? Neem dan op korte termijn contact op met Tenzinger voor ondersteuning op maat.

Hoe gaat dat in zijn werk:

  • U stuurt een mail naar lvvp@tenzinger.com met (1) uw naam, (2) uw telefoonnummer, (3) op welk moment van de dag u telefonisch goed bereikbaar bent en (4) de problemen die u heeft met Medicore.
  • Medicore neemt contact met u op voor het maken van een telefonische of teams-afspraak. Deze afspraak kan ook in de avonduren plaatsvinden.
  • Tijdens deze uitgebreide afspraak kan een medewerker van Medicore desgewenst op afstand met u meekijken en past waar nodig de instellingen in de software aan of geeft u advies hoe u het meeste uit de software kan halen.
  • Aan het eind van deze afspraak kunt u de belangrijkste functies van Medicore zelfstandig gebruiken.
  • Deze dienstverlening van Tenzinger is gratis, u krijgt hiervoor geen factuur.

 

In Medicore ontbreken nog belangrijke functionaliteiten
De directie geeft aan dat drie belangrijke functionaliteiten van Medicore nog niet klaar zijn:

  • Crediteren
  • Opvoeren intercollegiaal consult
  • Zorgvraagtypering

 

De LVVP heeft Tenzinger gevraagd om concrete data van oplevering te benoemen, die kan Tenzinger op dit moment helaas niet geven. Tenzinger communiceert naar u wanneer deze functionaliteiten worden opgeleverd. Heeft u alleen problemen met een van deze functionaliteiten? Dan kan de aparte helpdesk u op dit moment niet verder helpen.

Voor vragen in verband met uw overeenkomst kunt u direct contact opnemen met Tenzinger
Voor vragen in verband met uw overeenkomst en het eventueel opzeggen daarvan heeft Tenzinger ons laten weten dat u hiervoor direct contact moet opnemen met Tenzinger. De LVVP heeft namelijk geen overeenkomst met Tenzinger en is dus geen partij.

Tenzinger betaalt onterechte facturen voor ondersteuning helpdesk terug
De directie van Tenzinger heeft aangegeven dat u geen facturen hoort te krijgen voor vragen aan de helpdesk over problemen met het functioneren van Medicore. Zij gaan in hun administratie na welke klanten onterecht een factuur hebben ontvangen en zullen deze crediteren. Mocht u een factuur hebben ontvangen voor uw vragen over het functioneren van Medicore, kunt u dit zelf ook doorgeven aan Tenzinger.

Ook interessant

LVVP neemt stelling tegen inperken vrije artsenkeuze

Dat dit zorgakkoord opnieuw wordt aangegrepen om de vrije artsenkeuze om zeep te helpen, stuit ons tegen de b

Lees meer

Nog geen kwaliteitsstatuut 3.0? Onderneem dan meteen actie!

Patiëntenplatform MIND heeft een patiëntenversie van het LKS 3.0 gepubliceerd.

Lees meer