LVVP-special inkoopbeleid zorgverzekeraars 2022 gereed

LVVP-special inkoopbeleid zorgverzekeraars 2022 gereed

20-05-2021 Print

Ook dit jaar heeft de LVVP de special zorginkoopbeleid voor de leden opgesteld. We hebben het inkoopbeleid 2022 voor vrijgevestigden van de verschillende zorgverzekeraars grondig bestudeerd en voorzien van commentaar. Vanwege de leesbaarheid hebben we dit jaar niet alle originele inkoopdocumenten opgenomen, maar wel de links ernaartoe. Daarmee is het document een stuk korter geworden.

De special start met een overzicht van ontwikkelingen die voor vrijgevestigden van belang zijn. Daarna wordt kort het inkoopbeleid per zorgverzekeraar besproken. De special sluit af met twee overzichten van de belangrijkste mijlpalen per zorgverzekeraar voor bestaande en nieuwe contractanten.

De special is een hulpmiddel om nu al te bepalen wanneer u welke acties moet ondernemen voordat u een contract met een zorgverzekeraar afsluit. Ook weet u na het lezen op hoofdlijnen wat u dit najaar kunt verwachten.

Kijk goed naar de aanmeldprocedures en deadlines
Check ook de aanmeldprocedures en deadlines die de verschillende zorgverzekeraars hanteren. Eno hanteert bijvoorbeeld voor nieuwe aanbieders 1 juni 2021 als sluitingsdatum. Zo hanteert elke zorgverzekeraar zijn eigen termijnen en planning. U vindt dit terug in het laatste hoofdstuk van de LVVP-special zorginkoopbeleid.

LVVP-contractenoverzicht wordt in augustus/september opgesteld
Het jaarlijkse overzicht met contractvoorwaarden wordt opgesteld zodra de zorgverzekeraars de contracten hebben gepubliceerd. Dit zal naar verwachting in augustus/september 2021 zijn.

U kunt de special downloaden op Mijn LVVP (alleen voor leden).

Ook interessant

Link naar webinar zorgprestatiemodel 25 mei 2021

Hier vindt u de link naar het webinar van vandaag over het zorgprestatiemodel. 

Lees meer

Paulien Peters: nieuwe beleidsmedewerker bij de LVVP

Op 1 mei jl. is Paulien Peters aan de slag gegaan als beleidsmedewerker bij het bureau van de LVVP.

Lees meer