LVVP-special inkoopbeleid zorgverzekeraars 2023 gereed

LVVP-special inkoopbeleid zorgverzekeraars 2023 gereed

30-06-2022 Print

Ook dit jaar heeft de LVVP de special opgesteld voor de aangesloten leden. De special gaat over het zorginkoopbeleid van de diverse zorgverzekeraars voor de vrijgevestigde ggz-professional voor 2023. We hebben het inkoopbeleid voor 2023 grondig bestudeerd en voorzien van commentaar.

De belangrijkste punten uit het inkoopbeleid van zorgverzekeraars voor u op een rij
We starten met een overzicht van relevante ontwikkelingen voor 2023 en verder die voor u van belang zijn. Daarna bespreken we kort de hoofdlijnen uit het inkoopbeleid van de verzekeraars. In het volgende hoofdstuk leest u de belangrijkste onderdelen van het inkoopbeleid per zorgverzekeraar. We sluiten af met twee overzichten met de belangrijkste tijdspaden per zorgverzekeraar voor bestaande en nieuwe contractanten.

De links naar het inkoopbeleid van de verschillende zorgverzekeraars vindt u in de kop van het onderdeel over de betreffende zorgverzekeraar.

Daarmee is dit document voor u een hulpmiddel om nu al te bepalen wanneer u welke acties moet ondernemen voordat u een contract met een zorgverzekeraar afsluit. Ook weet u na het lezen op hoofdlijnen wat u dit najaar kunt verwachten.

Kijk goed naar de aanmeldprocedures en deadlines
Check ook de aanmeldprocedures en deadlines die de verschillende zorgverzekeraars hanteren. Eno hanteert bijvoorbeeld voor nieuwe aanbieders 1 juni 2022 als sluitingsdatum. Zo hanteert elke zorgverzekeraar zijn eigen termijnen en planning. U vindt dit terug in het laatste hoofdstuk van de LVVP-special zorginkoopbeleid.

LVVP-contractenoverzicht wordt in augustus/september opgesteld
Het jaarlijkse overzicht met contractvoorwaarden wordt opgesteld zodra de zorgverzekeraars de contracten hebben gepubliceerd. Dit zal naar verwachting in augustus/september 2022 zijn.

U kunt de special hier downloaden (Mijn LVVP, alleen voor leden).

Ook interessant

Nieuwe pollvraag: van alle patiënten een zorgvraagtypering uitvoeren?

In de volgende nieuwsbrief lichten we het juiste antwoord toe.

Lees meer

LVVP-bestuur draagt Ria Mous voor als nieuwe voorzitter

Op de komende alv zal het LVVP-bestuur Ria Mous voordragen als opvolger van Hans Kamsma.

Lees meer