LVVP start helpdesk zorgprestatiemodel voor vrijgevestigde ggz-professionals

LVVP start helpdesk zorgprestatiemodel voor vrijgevestigde ggz-professionals

17-02-2021 Print

Heeft u een vraag over het zorgprestatiemodel? Stel deze dan aan de helpdesk van de LVVP over het zorgprestatiemodel. De LVVP richt een helpdesk in voor al uw vragen hierover. De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Voor meer complexe vragen wordt een belafspraak met u ingepland. Daarnaast zijn we gestart met de simulatie en ondersteunen we u met ons dossier op de website. 

Helpdesk zorgprestatiemodel
Met al uw vragen over het zorgprestatiemodel kunt u terecht bij het LVVP-bureau, telefonisch via (030) 236 4338 of per mail aan Tineke Ruijl of Ruth Bakker. Indien nodig wordt een belafspraak met u gemaakt.

Kijk ook eens in ons dossier zorgprestatiemodel op de website (alleen voor leden).

Simulatie & concepttarieven
Inmiddels heeft de Nederlandse Zorgautoriteit een lijst gepubliceerd met concepttarieven voor de prestaties binnen het nieuwe zorgprestatiemodel. Let wel: met nadruk op ‘concept’. De LVVP heeft een overzichtelijk extract gemaakt van de tarieven die voor u als vrijgevestigde van belang zijn. Dit overzicht vindt u op Mijn LVVP.

Er wordt momenteel een simulatie uitgevoerd om de financiële impact van het model verder te onderzoeken. Verder zitten er nog onregelmatigheden in de tarieven. Dit zal mogelijk nog leiden tot aanpassing van de huidige concepttarieven. De nieuwe tarieven zullen naar verwachting in mei/juni bekendgemaakt worden. Met die tarieven wordt opnieuw een simulatie gedaan. Echter, ook die simulatie zal nog niet het definitieve beeld geven, omdat het tarief in uw contract daar nog van kan afwijken, vanwege mogelijke afslagen van verzekeraars. De simulatie op basis van concepttarieven is wel van belang, omdat we nu al een beeld willen krijgen van de financiële impact of eventuele bijzonderheden. We hebben inmiddels genoeg aanmeldingen gekregen voor de simulatie en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook interessant

Kwaliteitsstatuut: administratieve chaos dreigt

Er zijn nog te veel onduidelijkheden; invoering per 1 januari 2022 zal tot administratieve chaos leiden.

Lees meer

VG VIPP: informatiekaart en webinars over digitalisering van de zorg

De komende periode zal het programmabureau VG VIPP u informeren over het werken met een epd.

Lees meer