Doe mee aan twee onderzoeken naar contractering in de ggz

Doe mee aan twee onderzoeken naar contractering in de ggz

14-01-2021 Print

Graag brengen wij twee onderzoeken naar het al dan niet contracteren in de ggz onder uw aandacht: de jaarlijkse monitor van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de leden-enquête van de LVVP. Heeft u deze al ingevuld, dan danken wij u hartelijk voor uw deelname. Zo niet, lees dan even verder.

Doe mee aan het jaarlijkse onderzoek van de NZa naar contractering
Elk jaar onderzoekt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de contractering in de ggz. Het onderzoek laat zien hoe het met het contracteren gaat én waar het beter kan. Hiermee wil de NZa bijdragen aan betere contracten in de ggz. Hoe meer mensen meedoen, des te waardevoller zal de monitor zijn. Daarom vragen we u dringend om deze enquête in te vullen. Wij vinden het belangrijk dat u zelf uw stem laat horen bij de NZa. Wij kunnen wel namens u spreken, maar het is een veel krachtiger signaal als u zelf uw ervaringen met en visie op de contractering deelt. U heeft ongeveer 15 minuten nodig voor het invullen van de vragenlijst. Meedoen kan nog tot en met 22 januari 2021. U vindt de vragenlijst van de NZa hier.

Reminder enquête LVVP over al dan niet contracteren en behandelen in coronatijd
De vragenlijst van de NZa overlapt deels met de enquête van de LVVP over al dan niet contracteren en behandelen in coronatijd. Toch is het belangrijk om beide vragenlijsten in te vullen. Ook als u géén contracten afsluit! De LVVP wil graag weten of en hoe de leden contracteren; dit helpt ons bij onze onderhandelingsgesprekken met de afzonderlijke verzekeraars, maar ook bij het leveren van onze input in landelijke overlegorganen. Ook willen we graag uw mening en ervaring horen over het behandelen in coronatijd, zodat wij onze dienstverlening hierop kunnen afstemmen en beter input kunnen leveren in bijvoorbeeld het koepeloverleg ggz en corona.

Misschien heeft u de vragenlijst al ingevuld, dan hartelijk dank daarvoor. Mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan vragen wij u dringend om dat alsnog te doen. U vindt de leden-enquête van de LVVP hier.

Kortom, we roepen u op om even de tijd te nemen om beide vragenlijsten in te vullen. Alvast heel hartelijk dank voor uw deelname!

Ook interessant

Avondklok

UPDATE - Op 25 januari 2021 om 11.05 uur is de tekst van dit bericht geactualiseerd.

Lees meer

Het zorgprestatiemodel: zorg dat u voorbereid bent!

Op 1 januari 2022 wordt het nieuwe zorgprestatiemodel ingevoerd. Er wordt in de ggz dan niet meer gewerkt met

Lees meer