Nog geen kwaliteitsstatuut 3.0? Onderneem dan meteen actie!

Nog geen kwaliteitsstatuut 3.0? Onderneem dan meteen actie!

01-09-2022 Print

Per 1 juli 2022 dienen alle zorgaanbieders die zorg leveren onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) een kwaliteitsstatuut versie 3.0 hebben. Heeft u dit nog niet? Kom dan meteen in actie! Vanaf 1 januari 2023 mag u zonder een goedgekeurd kwaliteitsstatuut versie 3.0 geen zorg leveren in de Zvw én u mag geen declaraties meer indienen bij zorgverzekeraars of patiënten. Oudere versies van het kwaliteitsstatuut zijn niet meer geldig! Patiëntenplatform MIND heeft een patiëntenversie van het LKS 3.0 gepubliceerd.

Levert u zorg onder de Zorgverzekeringswet en heeft u nog geen kwaliteitsstatuut versie 3.0? Pas dan alsnog zo snel mogelijk uw kwaliteitsstatuut aan! Meer informatie hoe u dat kunt doen vindt u hier. Hier treft u ook de handleiding van de LVVP aan.

MIND Patiëntenversie LKS: Wat kan en mag je van de ggz verwachten?
MIND heeft een speciale versie van het kwaliteitsstatuut geschreven voor cliënten en naasten. Hierin staat wat zij mogen en kunnen verwachten van de ggz. De cliënten- en naastenversie is geschreven met behulp van ervaringsdeskundigen en goedgekeurd door alle bij het kwaliteitsstatuut betrokken partijen. Het document is aangeboden aan het Zorginstituut Nederland en toegevoegd aan alle stukken over het kwaliteitsstatuut. De LVVP heeft deze versie voor patiënten beschikbaar gemaakt op haar website.

Ook interessant

LVVP overlegt met Tenzinger over problemen met Medicore

Tenzinger opent speciaal voor LVVP-leden op vrijdag 2 september een apart helpdeskkanaal voor problemen Medico

Lees meer

Antwoorden op veel gestelde vragen over vragenlijst CZ

Het LVVP-bureau krijgt ook dit jaar veel vragen van leden over de uitvraag die CZ via Vecozo aan vrijgevestigd

Lees meer