Oproep: lager omzetplafond VGZ voor 2022? Meld het de LVVP!

Oproep: lager omzetplafond VGZ voor 2022? Meld het de LVVP!

30-09-2021 Print

Begin deze week riepen wij onze leden op om bij ons te melden wanneer zij van VGZ een (fors) lager omzetplafond krijgen aanboden dan in 2021. Al veel leden hebben aan dit verzoek gehoor gegeven, waarvoor onze dank. Meer reacties zijn welkom, zodat we het gesprek met VGZ beter kunnen voeren. De LVVP behartigt de belangen van alle leden samen en geen persoonlijke belangen; bovendien hebben we simpelweg niet de tijd om iedereen persoonlijk te antwoorden. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief.

Graag ontvangen we uw input, in de vorm van antwoorden op de volgende twee vragen:

  • Hoe verhoudt zich het geboden omzetplafond voor 2022 tot het omzetplafond voor 2021? Geeft u alstublieft met een percentage aan wat uw plafond voor komend jaar is ten opzichte van dit jaar, waarbij 2021 geldt als 100%.*
  • Als u contact heeft gezocht met VGZ over een verlaging van uw omzetplafond: is VGZ bereikbaar en heeft u antwoord gekregen op de vraag waarom uw plafond lager uitvalt? Geeft VGZ een onderbouwing en zo ja, waar bestaat die uit?

 

Let op als u in 2021 gb-ggz levert al dan niet in combinatie met g-ggz!
* NB: VGZ hanteerde voor de generalistische basis-ggz in 2020 en 2021 geen omzetplafond. Levert u in 2021 alleen gb-ggz en heeft u dit jaar dus geen omzetplafond, vergelijk het geboden omzetplafond voor 2022 dan met uw (verwachte) omzet in 2021. Van belang voor ons is om te weten of u volgend jaar in problemen zou komen met het geboden omzetplafond voor 2022.

* NB: het VGZ-omzetplafond geldt in 2022 voor zowel de gb-ggz als g-ggz! Levert u in 2021 zowel gb- als g-ggz, dan geldt uw omzetplafond nu alleen voor de g-ggz. Het nieuwe omzetplafond voor 2022 geldt echter voor zowel de gb- als de g-ggz! Levert u beide, dan telt u dus het omzetplafond g-ggz voor 2021 en de (verwachte) omzet uit gb-ggz trajecten bij elkaar op om een goede vergelijking te kunnen maken met het geboden omzetplafond voor 2022.

We ontvangen uw reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 11 oktober 2021.
U kunt uw reactie sturen naar Tineke Ruijl via t.ruijl@lvvp.info.

Ook interessant

Eerste versie LVVP-contractenoverzicht gereed

Het overzicht bevat de contracten van vier zorgverzekeraars: DSW, Menzis, Zilveren Kruis en VGZ.

Lees meer

Uitslag van de poll: wat is zorgvraagtypering?

Iets meer dan de helft van de inzenders had het goed.

Lees meer