‘Met alle respect voor jullie leden: ik voel me soms met hen verwant’

‘Met alle respect voor jullie leden: ik voel me soms met hen verwant’

25-04-2022 Print

Eus heeft veel zin in het LVVP-congres, zo liet hij tijdens de voorbespreking weten. ‘Tijdens tv-interviews voor onder andere Sterren op het doek en De geknipte gast ben ik op zoek naar het verhaal van mijn gast: hoe is iemand geworden wie die is? Waar zit zijn of haar veerkracht: hoe is iemand door een moeilijke periode heen gekomen? Vaak merk ik dat er dan toch bijzondere dingen naar boven komen, met alle respect voor jullie leden natuurlijk.’ Bovendien heeft in zijn eigen familie iemand veel te danken aan een psycholoog… Dit en meer vertelt Eus op het LVVP-congres. U komt toch ook?

Verfrissende line up
Eus, die als dagvoorzitter, optreedt, deelt het podium met hoofdsprekers Claudi Bockting en Sanneke de Haan en met spoken word artist Babs Gons. We kozen bewust voor andere, verfrissende sprekers met een duidelijke visie.

  • Prof. dr. Claudi Bockting is hoogleraar klinische psychologie in de psychiatrie aan de UMC’s van Amsterdam en treedt op als keynote spreker. Ze houdt zich bezig met veel voorkomende psychische stoornissen zoals depressie en angststoornissen en zal spreken over duurzame interventies – dat wil zeggen interventies die beklijven – in de spreekkamer, online en in de maatschappij.
  • Jong talent prof. dr. Sanneke de Haan is recentelijk benoemd tot bijzonder hoogleraar psychiatrie en filosofie. Zij spreekt over jezelf zijn ondanks/met psychische problemen. De manier waarop mensen zich verhouden tot een psychische aandoening is vaak ingewikkeld. Wat zeggen mijn problemen over wie ik ben? Waar houd ik op en begint mijn aandoening? Kun je ‘zelf’ en ‘aandoening’ überhaupt op die manier tegenover elkaar zetten?
  • Spoken word artist Babs Gons werd in 2022 benoemd tot lid van de Akademie van Kunsten; een eer die niet velen ten deel valt! Babs Gons weet in haar geëngageerde teksten de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Dat zal zij op het LVVP-congres ook zeker doen!

 

Voor de prijs hoeft u het niet te laten
We houden de kosten bewust laag voor u als vrijgevestigde: voor € 259 neemt u als LVVP-lid deel aan dit verfrissende congres op een prachtige locatie

Ook interessant

Bent u erbij op 20 mei? Korting voor LVVP-leden!

Uiteraard krijgen LVVP-leden een flinke korting en betalen slechts €259 in plaats van €349!

Lees meer