Richtlijn ggz en corona van kracht

Richtlijn ggz en corona van kracht

15-10-2020 Print

De richtlijn ggz en corona (versie 7 van 2 oktober 2020) blijft ook na de persconferentie van afgelopen dinsdag van kracht. In de loop van volgende week komt er naar verwachting een nadere aanscherping, waarschijnlijk over onder andere luchtcirculatie. De oproep op thuis te werken geldt niet voor vitale beroepen, waaronder het beroep van psycholoog en psychotherapeut. Face-to-face behandelen kan en mag, mits u zich houdt aan de maatregelen. Maak de afweging in overleg met de patiënt.

  • Let erop dat u zich blijft houden aan de geldende maatregelen en vraag dit ook van patiënten.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand (meet dit eens na), hoest en nies in de elleboog en was uw handen stuk.
  • Bied patiënten gelegenheid om handen te wassen (geen handdoek ophangen, maar biedt wegwerphanddoekjes of tissues aan) en/of biedt desinfectiemiddel aan.
  • Plaats indien nodig een spatscherm.
  • Zorg dat u uw praktijk regelmatig, liefst elk uur, ventileert. Dat betekent: met frisse lucht van buiten! En dus niet met systemen voor recirculatie van (al vervuilde) binnenlucht.
  • Een ventilator neerzetten wordt nadrukkelijk afgeraden, omdat dit leidt tot sterke luchtstroming van de ene naar de andere persoon.
  • Een praktijk aan huis (met registratie bij de Kamer van Koophandel) zal niet als een thuissituatie worden beoordeeld. De regel dat er maximaal drie personen per dag in de thuissituatie ontvangen mogen, worden geldt dus niet voor uw praktijk.
  • Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen is met het ministerie van VWS overlegd welke betekenis dit heeft voor de groepsbehandelingen en dagactiviteiten. De uitkomst is dat groepsbehandelingen en dagactiviteiten onder dezelfde condities als voor de nieuwe maatregelen van 13 oktober jl. kunnen worden voortgezet.

Ook interessant

Save the date: 25 november 2020 LVVP-ledenvergadering

Noteer vast in uw agenda: op woensdagavond 25 november aanstaande vindt de tweede algemene ledenvergadering (a

Lees meer