SPECIAL inkoopbeleid zorgverzekeraars 2019

SPECIAL inkoopbeleid zorgverzekeraars 2019

01-05-2018 Print
  • Menzis: aanmeldtermijn voor nieuwe aanbieders sluit op 1 juni 2018

Menzis hanteert een korte termijn voor het aanmelden van nieuwe zorgaanbieders en aanbieders die in 2017 niet bij Menzis gedeclareerd hebben. Hebt u in 2018 geen contract met Menzis gesloten, maar overweegt u dit voor 2019 wel te doen? Of hebt u in 2018 niet bij Menzis gedeclareerd? Dan dient u zich vóór 1 juni 2018 bij Menzis aan te melden via het online contactfomulier! Bent u te laat, dan kunt u voor 2019 geen contract met Menzis sluiten.

 

  • CZ: invullen vragenlijst waardegedreven zorgcontractering niet verplicht

CZ heeft contractanten via vecozo een vragenlijst gestuurd. De LVVP heeft hierover veel vragen gekregen van leden die in de veronderstelling waren dat het invullen van de vragenlijst noodzakelijk is om een contract met CZ te krijgen. Dat is echter niet het geval: de vragenlijst staat los van de contractering. Het invullen van de lijst is niet verplicht; dit heeft CZ in het inkoopbeleid bij de sluitingsdatum voor het invullen van de vragenlijst vermeld.

Waarvoor dient de vragenlijst dan wel? CZ wil inventariseren hoeveel tijd contractanten besteden aan de behandeling van patiënten met één van de drie aandoeningen anorexia, borderline persoonlijkheidsstoornissen en depressie. Invullen kan tot 18 mei 2018. Via de vragenlijst kunt u zich ook (facultatief) aanmelden voor deelname aan een expertgroep over één van deze aandoeningen.

 

  • DSW/a.s.r.: informatiebijeenkomsten inkoopbeleid in juni 2018

Voor aanbieders van curatieve ggz die meer willen weten over het inkoopbeleid van DSW/a.s.r. voor de periode 2019-2020, organiseert deze verzekeraar in juni enkele informatiebijeenkomsten. Houd hiervoor de actuele berichtgeving van DSW/a.s.r. in de gaten.

Ook interessant

Goede zorg niet hetzelfde als betaalbare zorg

Als (de invoering van) een kwaliteitsstandaard tot te hoge kosten leidt, dan moet er ingegrepen kunnen worden. Dat is reden ...

Lees meer

LVVP-stappenplan AVG klaar voor gebruik

De Europese privacywet (AVG), wordt op 25 mei 2018 van kracht. De LVVP heeft met deskundige juristen een eigen AVG-stappenplan ontwikkelden voorzien ...

Lees meer