VWS bevestigt: LVVP-leden hebben recht op voorrang coronateststraat

VWS bevestigt: LVVP-leden hebben recht op voorrang coronateststraat

06-10-2020 Print

Veel leden hebben ons in de afgelopen weken laten weten dat zij, in tegenstelling tot wat het ministerie van VWS ons had bericht, géén voorrang kregen bij de coronateststraat. Dit hebben wij aan VWS gemeld en verzocht duidelijkheid te geven over de voorrang. We zijn blij u te kunnen melden dat het ministerie aan onze oproep gehoor gegeven heeft.

LVVP-leden hebben voorrang
In overleg met de GGD GHOR heeft het ministerie twee lijsten gepubliceerd: een lijst met beroepen die wél voorrang krijgen, en een lijst met beroepen die geen recht hebben op voorrang. De beroepen gz-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog staan op de lijst van beroepen die wél voorrang krijgen.

Alleen als u klachten heeft en onmisbaar bent voor de zorg
De medewerkers van het call center van de GGD beschikken over deze lijsten en kunnen aan de hand daarvan bepalen wie wel en niet in aanmerking komen voor de voorrang. Uiteraard blijft gelden dat u klachten moet hebben die bij covid-19 kunnen passen en dat u onmisbaar bent voor de continuïteit van de zorgverlening en dat u zich niet kunt laten vervangen.

Ga prudent om met de voorrangsregeling
Tot slot doen we nogmaals de oproep: ga prudent om met de voorrangsregeling! Maak er geen gebruik van als u zich kunt laten vervangen of wanneer er geen gevolgen zijn voor de doorgang van de patiëntenzorg.

Meer informatie
Kijk op de website van het ministerie van VWS.

Ook interessant

Zevende versie richtlijn ggz en corona gepubliceerd

Over onder andere mondneusmaskers, testen en quarantaine, groepstherapie en face-to-face behandelen.

Lees meer