Werk mee aan het onderzoek toegankelijke ggz voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis

Werk mee aan het onderzoek toegankelijke ggz voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis

05-06-2024 Print

De landelijke Stuurgroep Toegankelijkheid en wachttijden ggz zoekt naar mogelijkheden om de toegankelijkheid van de ggz te verbeteren. De focus van de stuurgroep, waar ook de LVVP zitting in heeft, ligt in 2024 op de toegankelijkheid voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Daarom wil de stuurgroep in kaart brengen welke factoren het in- en uit behandeling laten gaan van mensen met persoonlijkheidsstoornissen stimuleren of belemmeren. Daar heeft de Stuurgroep input voor nodig vanuit het werkveld. Want zonder deze input is er geen beeld van de situatie mogelijk.

Onderzoek bestaat uit twee delen
Het eerste deel van het onderzoek bestaat uit het ophalen van het beeld dat er leeft bij ggz-professionals over de in- en uitstroom van mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Naast het in kaart brengen van belemmeringen bij de in- of uitstroom zijn we ook op zoek naar positieve factoren die werken. Dat gebeurt aan de hand van de online vragenlijst.

Op basis van de resultaten van de vragenlijst organiseert de stuurgroep twee gesprekken: één met cliënten(-organisaties) en één met verzekeraars of aanbieders. Onderwerp van gesprek zijn de uitkomsten uit de vragenlijst, zoals: wat zijn positieve factoren bij het in en uit behandeling laten gaan en hoe kunnen we die versterken? En hoe nemen we de remmende factoren weg?

Help mee en vul de vragenlijst in
Werkt u als ggz-professional, help dan mee door de online vragenlijst in te vullen. Het kost ongeveer 15 minuten van uw tijd.

>>> Vul hier de vragenlijst in.

Ook interessant

Heeft u zich al aangemeld voor het LVVP-congres?

Wilt u zeker zijn van een toegangsbewijs, wacht dan niet te lang met aanmelden. Vol = vol!

Lees meer

LVVP-kunstwedstrijd – Yayoi Kusama en de helende kracht van kunst

Deadline: 1 juli 2024. Doe ook mee aan de kunstwedstrijd! Ervaring is niet vereist!

Lees meer