Zorgprestatiemodel: LVVP-webinar staat online en NZa trekt tariefbeschikking in

Zorgprestatiemodel: LVVP-webinar staat online en NZa trekt tariefbeschikking in

02-06-2021 Print

Gisterenavond vond het LVVP-webinar over de simulatie van het zorgprestatiemodel plaats. U kunt het webinar nu terugkijken, zie de instructies hieronder. Diezelfde avond heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de definitieve tariefbeschikking voor het zorgprestatiemodel ingetrokken. Dit was tijdens het webinar nog niet bekend. Wij roepen u op om toch alvast te gaan simuleren. Hoe eerder u vertrouwd raakt met het zorgprestatiemodel en hoe eerder u (en de LVVP) zicht heeft op de mogelijke financiële impact, hoe beter.

Kijk nu het LVVP-webinar over simulatie zorgprestatiemodel terug
Gisterenavond vond het LVVP-webinar over de simulatie van het zorgprestatiemodel plaats. In een uur tijd werden de deelnemers door de LVVP-simulatietool (Mijn LVVP, alleen voor leden) geleid en kregen ze inzicht in de contouren van het nieuwe zorgprestatiemodel. U kunt het webinar nu terugkijken. De opname begint met een zwart scherm. Na 19 seconden start de uitzending. U kunt rechtsonder in beeld op het vierkantje klikken om het beeld te vergroten naar volledig scherm.

NZa trekt tariefbeschikking in
Op diezelfde avond heeft De Nederlandse Zorgautoriteit de definitieve tariefbeschikking voor het zorgprestatiemodel ingetrokken. Dit was tijdens het LVVP-webinar van gisterenavond nog niet bekend, anders zouden we daar uiteraard aandacht aan geschonken hebben. Het intrekken van de tariefbeschikking heeft namelijk mogelijk gevolgen voor de genoemde consultprijzen die in de LVVP-simulatietool zijn opgenomen.

De NZa heeft onregelmatigheden in de tarieven gevonden en doet daar eerst onderzoek naar. Vervolgens zal de NZa een nieuwe versie van de definitieve tariefbeschikking publiceren. De NZa kan nog niet aangeven wat de gevolgen zullen zijn voor de tarieven voor setting 1, de setting waar vrijgevestigden in werken.

Oproep: wacht niet met simuleren!
Heeft u nog geen simulatie uitgevoerd? Dan roepen we u op om dat wel te doen en daar niet mee te wachten totdat de nieuwe tarieven bekend zijn. Hoe eerder u vertrouwd raakt met het zorgprestatiemodel en hoe eerder u (en de LVVP) zicht heeft op de mogelijke financiële impact, hoe beter. Als de nieuwe tariefbeschikking gepubliceerd wordt, zal de LVVP een instructie maken hoe u uw ingevoerde gegevens eenvoudig kunt kopiëren naar de aangepaste simulatietool. U hoeft dan niet opnieuw alle gegevens in te voeren. Het werk dat u al gedaan heeft, is dus zeker niet voor niets!

Ook interessant

Dubbel eigen risico in het zorgprestatiemodel

Informeer patiënten wiens behandeling over de grens van het kalenderjaar heengaat, hier zo snel mogelijk over.

Lees meer

Link naar webinar zorgprestatiemodel 25 mei 2021

Hier vindt u de link naar het webinar van vandaag over het zorgprestatiemodel. 

Lees meer