Over de LVVP

10 december om 20.00 uur: gratis webinar over meldcode, afwegingskader en Veilig Thuis

10 december om 20.00 uur: gratis webinar over meldcode, afwegingskader en Veilig Thuis

29-11-2018 Print

Vanaf 1 januari 2019 wordt werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht.  Hoe werkt de verbeterde meldcode, hoe hanteert u het nieuwe afwegingskader en wat is de rol van Veilig Thuis? Dit en meer komt aan bod tijdens de live webinar op 10 december a.s. om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Hebt u in uw dagelijks werk te maken met signalen en vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld? Deze vermoedens zijn maar zelden hard te maken. Het omgaan met onzekerheid, het goed expliciteren van vermoedens en signalen en deze uitspreken en tegelijkertijd in verbinding blijven met cliënten is niet eenvoudig.
Werken met meldcode en afwegingskader verplicht
De meldcode helpt u om goed te kunnen reageren op signalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht. Het cluster bestaande uit pedagogen, psychologen, (psycho)therapeuten, sociaal werkers en jeugd- en gezinsprofessionals hebben namens 16 beroepsorganisaties een eigen afwegingskader ontwikkeld.

 

Gratis live webinar volgen?

Op maandagavond 10 december om 20.00 uur geven Mariska van der Steege (projectleider verbeterde meldcode) en Paul Baeten (Landelijk Netwerk Veilig Thuis) een webinar over de veranderingen rond de meldcode en het afwegingskader, de veranderingen bij Veilig Thuis en hoe de samenwerking tussen melders en Veilig Thuis eruit kan gaan zien. U kunt het webinar vanuit huis digitaal live volgen; deelnemers kunnen tussendoor vragen stellen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Ook interessant

Vernieuwing aansluitovereenkomst vecozo

Vecozo is de afgelopen jaren gegroeid en wet- en regelgeving is veranderd. Om die reden worden door vecozo de aansluitovereenkomsten ...

Lees meer

De Jonge en Blokhuis werken maatregelen uit om contracteren te bevorderen

Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis hebben een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over het bevorderen van ...

Lees meer