Over de LVVP

11 april 2019: congres over wachttijden in de ggz

11 april 2019: congres over wachttijden in de ggz

14-02-2019 Print

In het kader van de campagne ‘Weg van de wachtlijst’ wordt op donderdag 11 april 2019 het congres ‘Samen sterk in de regio: grip op wachttijden in de ggz’ georganiseerd. Het congres is bedoeld om kennis te delen en van elkaar te leren. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg, is er immers één te veel.

 

Wat staat er op het programma?
Tijdens het congres wordt antwoord gegeven op vragen als: wat hebben de regionale taskforces opgeleverd? Wat zijn mooie voorbeelden om wachttijden terug te dringen? Wat zijn de uitkomsten van de onderzoeken naar specifieke cliëntgroepen, casusaanpak, inzet van ervaringsdeskundigen en wachttijdbegeleiding?
Staatssecretaris Paul Blokhuis is een van de sprekers op het congres. In de middag vinden er workshops plaats, waar u tips krijgt waar u zelf mee aan de slag kunt. Ook kunnen bezoekers in speeddates met elkaar in gesprek over wat werkt (en wat niet) op het gebied van in-, door- en uitstroom van cliënten.

 

Voor wie?
Het congres is voor iedereen die met wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te maken heeft: cliënt- en familieorganisaties, huisartsen, praktijkondersteuners ggz, gemeenten, ggz-professionals, medewerkers van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

 

Meer informatie en aanmelden
Het congres vindt plaats in De Eenhoorn in Amersfoort (tegenover Amersfoort CS) en duurt van 10 – 16.15 uur. U kunt zich aanmelden via deze link. Vol is vol.

Ook interessant

Jeugdwet: nieuwe woonplaatsbeginsel uitgesteld naar 1-1-2021

In het bestuurlijk overleg tussen het ministerie van VWS en de VNG op 24 januari is besloten de ingangsdatum van het ...

Lees meer

Call for abstracts LVVP-congres!

De LVVP organiseert op vrijdag 27 september 2019 een congres voor haar leden met de inspirerende titel ‘ont-moeten’. We zijn op zoek ...

Lees meer