Over de LVVP

13 december 2019: dag van de psychotherapie 2019

13 december 2019: dag van de psychotherapie 2019

18-07-2019 Print

De inschrijving voor de jaarlijkse dag van de psychotherapie is geopend. Het thema van het NVP-congres is ‘De eerste vijf minuten’: hoe manifesteren de eerste vijf levensjaren zich in de eerste vijf minuten van psychotherapie? Keynote sprekers zijn professor Karl Heinz Brisch en professor Patrick Luyten. Inschrijven kan via de congreswebsite of op www.psychotherapie.nl.

 

De eerste vijf minuten
Veel affectieve ervaringen en leerprocessen uit vroege ontwikkelingsfasen manifesteren zich tijdens psychotherapie. Al in de eerste minuten van een sessie ontvouwen deze patronen zich in het hier en nu, of we dat nou leuk vinden of niet. We zien sporen uit een ver verleden terug in de dynamiek van het heden. Hoe neem je als psychotherapeut de regie? Op basis van intuïtie? Op grond van het behandelmodel? Of middels specifieke psychotherapeutische interventies?

Keynote sprekers
Professor Karl Heinz Brisch, kinder- en jeugdpsychotherapeut belicht het thema in zijn lezing Early attachment experiences and how they present during the first moments of the patient-psychotherapist relationship. Onze tweede hoofdspreker, professor Patrick Luyten, presenteert een nieuwe visie op het belang van vroege ervaringen en de implicaties daarvan voor therapeutische technieken. In de middag zijn er tien verschillende parallelsessies vanuit diverse invalshoeken en referentiekaders. Schrijver en presentator Stephan Sanders sluit de dag af. De dag vindt plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Aanmelden?
Inschrijven kan via de congreswebsite of op www.psychotherapie.nl.

Ook interessant

Leertherapie: geen vergoeding, wel dossierplicht

Leertherapie betreft een opleidingssituatie en valt dus niet onder de Zorgverzekeringswet. Leertherapie wordt dus niet vergoed door de zorgverzekeraar. De ...

Lees meer

113 zelfmoordpreventie: advies over suïcidale patiënten

Begin deze maand overleed Jan Mokkenstorm (1962), psychiater en oprichter van 113 zelfmoordpreventie. Jan Mokkenstorm had één duidelijke missie: een land waarin ...

Lees meer