Over de LVVP

16 februari 2023: gratis webinar over de Wtza-jaarverantwoording

16 februari 2023: gratis webinar over de Wtza-jaarverantwoording

19-01-2023 Print

Op 16 februari 2023 van 15-16.30 uur organiseren de Nederlandse Zorgautoriteit en AAG een webinar (ZOOM) over de verplichte jaarverantwoording in het kader van de Wtza. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Vanaf verslagjaar 2022 moet de jaarverantwoording van zorgaanbieders voldoen aan de eisen van de Regeling openbare jaarverantwoording Wmg, die een gevolg is van de Awtza. Hierdoor veranderen de eisen aan uw jaarverantwoording ingrijpend. Daarnaast moeten ongeveer 18.000 zorgaanbieders voor het eerst een jaarverantwoording indienen.

Overigens is hierover het laatste woord nog niet gezegd. Er is nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld wie wel en niet onder deze verplichting vallen en hoe die jaarverantwoording er dan uit zou moeten zien voor verschillende groepen zorgaanbieders.

Mede daarom heeft minister Helder besloten om zorgaanbieders die over het boekjaar 2022 voor het eerst een openbare jaarverantwoording Wmg moeten aanleveren, uitstel te geven tot uiterlijk 31 december 2023. Minister Helder deelt dit voornemen in haar brief van 4 november aan de Tweede Kamer. Meer hierover kunt u lezen in onze nieuwsbrief van 10 november jl. en op de website van de VvAA.

Ook interessant

Onjuiste negatieve framing ongecontracteerd werken door VGZ

In de uitzending van Radar d.d. 19 december 2022 werd aandacht besteed aan het feit dat zorgverzekeraar VGZ de restitutiepolis afschaft. ...

Lees meer

Uitslag poll: LVVP-leden hebben voorkeur voor online ledenvergadering

In de vorige nieuwsbrief stond een pollvraag over de algemene ledenvergadering: Wilt u de algemene ledenvergadering die op 28 juni 2023 zal ...

Lees meer