Over de LVVP

De Amersfoortse hanteert geen machtigingenbeleid bij ongecontracteerde vrijgevestigden

De Amersfoortse hanteert geen machtigingenbeleid bij ongecontracteerde vrijgevestigden

16-05-2019 Print

Meerdere leden hebben de LVVP gebeld omdat ze als niet-gecontracteerden van labels onder de a.s.r. groep (De Amersfoortse en Ditzo) te horen kregen dat ze een machtiging hadden moeten aanvragen om te kunnen behandelen. Dit kwam pas bij de declaratie aan het licht. Dat is echter niet juist: deze regel geldt alleen voor instellingen.

Tekenend is dat de LVVP eraan te pas moest komen om dit op te lossen. Leden zelf ontvingen van de betreffende zorgverzekeraar een onjuiste reactie. Ook als leden een tweede keer belden met de juiste informatie, dan liet a.s.r. / De Amersfoortse / Ditzo weten dat die machtiging nodig was. Declaraties van leden worden dus eerst onterecht afgewezen en daarna worden de leden verkeerd voorgelicht.

Rectificeren
De fout is ontstaan doordat de regels bij instellingen anders zijn dan voor vrijgevestigden. Wij hebben De Amersfoortse en Ditzo hierop geattendeerd en de zorgverzekeraars waren meteen bereid te rectificeren. De Amersfoortse: “Ons machtigingenbeleid geldt alleen voor ggz-instellingen, niet voor vrijgevestigden. ”

Maak bezwaar
De labels die onder de a.s.r. groep hangen (De Amersfoortse en Ditzo) passen deze regels dus niet goed toe. We adviseren onze leden om hier alert op te zijn en bezwaar te maken als hierdoor problemen ontstaan.

Ook interessant

Patiënten hebben medio 2020 recht op elektronisch inzage en afschrift medische gegevens

Medio 2020 heeft elke Nederlander het recht op een (kosteloos) elektronisch afschrift van zijn eigen medische dossier. Omgekeerd betekent dit dat ...

Lees meer

Landelijke schrapdag jeugdzorg op 12 juni 2019 & moderatoren gezocht

Op 12 juni organiseert (Ont)regel de zorg de eerste landelijke schrapdag voor de jeugdzorg onder leiding van Rita Verdonk. Doel ...

Lees meer