Over de LVVP

AVG en de aansprakelijkheid in verwerkersovereenkomsten

AVG en de aansprakelijkheid in verwerkersovereenkomsten

20-06-2018 Print

De LVVP ontvangt veel complimenten over de informatieve AVG-bijeenkomsten en de handreiking met documenten die we voor onze leden lieten ontwikkelen door deskundige juristen. Daarnaast komen ook veel vragen binnen, bijvoorbeeld over de verwerkersovereenkomsten.

Verwerkersovereenkomsten en aansprakelijkheid

Met welke partijen sluit je een verwerkersovereenkomst en voor welke partijen is dat niet nodig? Hiervoor hebben we een handig overzicht gemaakt (zie de downloads op Mijn LVVP). Het is voor ons uiteraard niet mogelijk om voor alle leden afzonderlijk verwerkersovereenkomsten te checken. We adviseren u om onze checklist voor te leggen aan de leveranciers die de overeenkomst aanbieden, maar vooral ook: let daarbij op een goede verdeling van de aansprakelijkheid. Die ligt namelijk zowel bij de verwerker als bij u.

 

Veelgestelde vragen
Voor alle vragen van leden over de gevolgen van de AVG voor hun praktijk, hebben we een faq-lijst opgesteld, die we frequent bijwerken. Veel vragen gaan over ict-toepassingen voor veilig mailen, chatten, sms’en, et cetera. Ook hierover vindt u informatie in onze faq-lijst op Mijn LVVP.

Ook interessant

Nieuw hoofdlijnenakkoord voor de ggz

Partijen in de ggz, waaronder de LVVP, zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het opstellen van een nieuw hoofdlijnenakkoord ...

Lees meer

‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!

Praten over je depressie, dat doen de meeste mensen niet zo gauw. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken is het ...

Lees meer