Over de LVVP

AVG-stappenplan voor LVVP-leden binnenkort beschikbaar

AVG-stappenplan voor LVVP-leden binnenkort beschikbaar

12-04-2018 Print

De AVG is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese privacywet die op 25 mei 2018 van kracht wordt. De LVVP ontwikkelt een eigen AVG-stappenplan dat op maat is gemaakt voor u als vrijgevestigd ggz-professional en voorzien van alle benodigde documenten. Rond 20 april kunt u het stappenplan in uw mailbox verwachten. In mei organiseren we drie informatieavonden voor LVVP-leden: in Utrecht, Eindhoven en Zwolle. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Wat regelt de AVG?

De nieuwe privacywet:

  • legt meer verantwoordelijkheden bij zorgaanbieders die persoonsgegevens verwerken,
  • beschermt en versterkt de rechten van de personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt,
  • en geeft de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, meer bevoegdheden, waaronder de bevoegdheid om boetes op te leggen.

 

Bewustwording en alertheid

Met het AVG-stappenplan kunt u uw eigen ‘privacy policy’ opstellen. Maar het is ook belangrijk dat u zich (nog meer) bewust wordt van wat er mis kan gaan. Laat nooit uw computer onbeheerd achter terwijl er een patiënt in de spreekkamer zit. Zorg dat usb-sticks beveiligd zijn. Spreek af wie bij welke gegevens mag en kan komen. U moet uitermate alert zijn én blijven op het vaak ongemerkt lekken van privacygevoelige gegevens. In de ggz ligt dat extra gevoelig; het gaat het altijd om ‘bijzondere persoonsgegevens’. Naast het bieden van een vereenvoudigd stappenplan, doen we daarom een appèl op uw persoonlijke alertheid, nu en in de toekomst.

 

Drie informatieavonden

Hebt u behoefte aan meer uitleg? Kom dan naar een van de drie informatieavonden over de AVG en het stappenplan:

  • maandag 7 mei in Zwolle van 19.00 – 21.00 uur
  • maandag 14 mei in Eindhoven van 19.00 – 21.00 uur
  • woensdag 16 mei in Utrecht van 19.00 – 21.00 uur

Opgeven kan via s.wammes@lvvp.info. Vermeld duidelijk de datum en plaats van uw keuze. Een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met de gegevens van de locatie.

Ook interessant

Congrescommissie zoekt leden!

Met het geslaagde congres van september 2017 in het achterhoofd kijkt de congrescommissie alweer vooruit naar de nieuwe editie die najaar 2019 ...

Lees meer

LVVP zet zich in voor minder administratieve lasten

Afgelopen week hadden de ggz-partijen en zorgverzekeraars een bestuurlijk overleg met staatssecretaris Paul Blokhuis over administratieve lasten. Ook de LVVP ...

Lees meer