Over de LVVP

AVVP: de nieuwe Amsterdamse beroepsvereniging

AVVP: de nieuwe Amsterdamse beroepsvereniging

04-02-2015 Print

Met de fusie tussen de NVVP en de LVE op 21 oktober 2014 werd ook in Amsterdam de noodzaak gevoeld om tot een fusie te komen van de lokale beroepsverenigingen voor psychologen en psychotherapeuten (LVE Amsterdam, SVPA en RVVP Amsterdam). Op bestuurlijk niveau is thans overeenstemming bereikt over beleid, strategie, bestuurssamenstelling en de financiering van de nieuwe Amsterdamse beroepsvereniging AVVP i.o.

 

De activiteiten van de fuserende organisaties lagen de afgelopen jaren op uiteenlopende terreinen. Als één ding duidelijk is, dan is het wel dat een fusie tussen de RVVP Amsterdam, de toenmalige LVE Amsterdam en de SVPA noodzakelijk is om de belangen van de Amsterdamse gz-psychologen, klinisch psychologen en psychotherapeuten nóg krachtiger te behartigen dan tot nu toe het geval was. Het gaat om de versterking van hun concurrentiepositie ten opzichte van de ggz-instellingen in en rond de stad. “Samen staan we immers sterker richting cliënten, verwijzers, verzekeraars en andere financiers, andere ggz-instellingen, de gemeente Amsterdam, de GGD Amsterdam enzovoorts!”, aldus het interim-bestuur van de nieuwe vereniging. We wensen de nieuwe vereniging veel succes!

Ook interessant

LVVP-expertteam e-mental health gaat platforms testen

Vijf LVVP-leden kunnen zich expert noemen op het terrein van e-mental health (emh). Zij hebben deelgenomen aan de eerdere pilot ...

Lees meer