Over de LVVP

Bekijk het tv-item over behandelen in coronatijd

Bekijk het tv-item over behandelen in coronatijd

30-04-2020 Print

Zondag 26 april jl. werd in het programma #Doordraaien op RTL4 een item gewijd aan behandelen in de ggz in coronatijd. LVVP-voorzitter Hans Kamsma en directeur Judith Veenendaal kwamen aan het woord en vertelden hoe het is om als vrijgevestigd ggz-professional door te werken tijdens de coronacrisis. Het uitgangspunt hierbij is de richtlijn ggz en corona, die is goedgekeurd door het RIVM. Heeft u de uitzending gemist? Kijk dan hier het item terug.

Face-to-face behandeling mogelijk
In deze tijd met de risico’s op besmetting en het streven die zoveel als mogelijk te voorkomen, moeten behandelaars een afweging maken in de vorm waarin zij hun behandeling aanbieden. Voorop moet staan dat patiënten de behandeling krijgen die zij nodig hebben, ook in deze lastige omstandigheden. De behandelaar streeft hierin samen met de patiënt en zijn naasten te komen tot maatwerk in de best passende vorm. Dit betekent dat een behandeling face-to-face kan plaatsvinden, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en mits instellingen de veiligheid van medewerkers en patiënten voldoende kunnen waarborgen. Wanneer de fysieke kwetsbaarheid van de patiënt, mede-patiënten of de (persoonlijke situatie van de) zorgverlener zelf daartoe aanleiding geven, kan face-to-face behandeling vervangen worden door beeldbellen of een andere vorm van digitale behandeling.

Ook interessant

Reminder enquête over contractering

Uw input is nodig voor onze lobby voor de vrije artsenkeuze. Zoals u in deze en vorige nieuwsbrieven van de ...

Lees meer

Zondag 26 april: LVVP op tv over behandelen in coronatijd

Aanstaande zondag 26 april wordt in het programma #Doordraaien een item gewijd aan behandelen in de ggz in coronatijd. LVVP-voorzitter Hans ...

Lees meer