Over de LVVP

Blijf vooral wachttijden aanleveren bij Vektis

Blijf vooral wachttijden aanleveren bij Vektis

07-06-2018 Print

Sinds 1 januari 2018 zijn ggz-aanbieders verplicht hun wachttijden te melden bij Vektis. LVVP-leden lopen hierbij voor op de instellingen. Staatssecretaris Blokhuis vindt inzicht in de wachttijdgegevens dermate belangrijk dat hij heeft aangekondigd dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hierop gaat handhaven. In de afgelopen periode is de manier van aanleveren iets veranderd.

Blijf uw wachttijdgegevens aanleveren

Wij roepen de leden op om de gegevens over de wachttijden vooral te blijven melden. Staatssecretaris Blokhuis heeft op 31 mei jl. aangekondigd dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hierop gaat handhaven (zie ook artikel hierboven).

 

Aanleveren van wachttijdgegevens iets gewijzigd

Per 1 juni jl. is – opnieuw – een aanpassing doorgevoerd in de aanlevering van de wachttijden bij Vektis, waar we u graag op attenderen. Het gaat om de volgende wijzigingen:

 

  • Voor de aanmeldings- en behandelingswachttijd kunt u nu ook ‘nvt’ invullen. ‘Nvt’ betekent dat u in de afgelopen twee maanden geen patiënten op intake hebt gehad of in behandeling hebt genomen. U kunt daardoor voor deze twee maanden geen aanmeldings- of behandelingswachttijd berekenen.
  • Als u een aanmeldstop hebt, kan het voorkomen dat u in de afgelopen twee maanden toch patiënten op intake hebt gehad of in behandeling hebt genomen. De wachttijden van deze patiënten levert u op de normale manier aan.

Ook interessant

AVG en de aansprakelijkheid in verwerkersovereenkomsten

De LVVP ontvangt veel complimenten over de informatieve AVG-bijeenkomsten en de handreiking met documenten die we voor onze leden lieten ...

Lees meer

Blokhuis wil cliëntenstops in de ggz voorkomen

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS wil cliëntenstops in de ggz voorkomen en gaat zorgverzekeraars aanspreken op hun zorgplicht. De ...

Lees meer