Over de LVVP

Budgetpolis blijkt duur uit te pakken

Budgetpolis blijkt duur uit te pakken

04-02-2015 Print

Duizenden mensen met een goedkope budgetpolis moeten soms honderden euro's bijbetalen omdat ze zorg hebben gekregen die door hun zorgverzekeraar niet wordt vergoed. Dit meldt het AD. Deze bevindingen sluiten aan bij eerdere onderzoeken van patiëntenfederatie NPCF. Die meldde eind vorig jaar op basis van een meldactie onder 20.000 panelleden eenzelfde beeld. Mensen moesten soms forse bedragen bijbetalen omdat ze zorg hadden gekregen die niet werd vergoed op basis van hun goedkope polis.

Dit beeld bevestigt opnieuw waar de NPCF al langer voor waarschuwde: een goedkope polis kan de verzekerde heel duur komen te staan. De NPCF wijst erop dat het voor verzekerden vaak vrijwel onmogelijk is om helder te krijgen wat wel en wat niet wordt gedekt door een zorgpolis. De patiëntenfederatie vindt het hoog tijd dat zorgverzekeraars snel met heldere en inzichtelijke polissen komen. Want niemand is gebaat bij de huidige situatie, niet de patiënt, niet de zorgaanbieder en ook de zorgverzekeraars zelf niet. Wij kunnen ons daar volledig bij aansluiten. Een zorgverzekering veronderstelt de burger te verzekeren voor de benodigde zorg. Dat is dus lang niet altijd het geval. Goedkoop is hier duidelijk duurkoop!

Ook interessant

LVVP-expertteam e-mental health gaat platforms testen

Vijf LVVP-leden kunnen zich expert noemen op het terrein van e-mental health (emh). Zij hebben deelgenomen aan de eerdere pilot ...

Lees meer