Over de LVVP

Controleer of de afsluitreden op uw facturen vermeld staat

Controleer of de afsluitreden op uw facturen vermeld staat

04-12-2019 Print

UPDATE 15-10-20 – INMIDDELS HEEFT VGZ AANGEGEVEN HIER NIET MEER OP TE CONTROLEREN Een aantal van u heeft in de afgelopen periode een mailing ontvangen van VGZ waarin wordt uitgelegd wat de vereisten zijn aan een factuur. VGZ geeft aan dat zij hierop vanaf 2020 strenger gaan controleren en dat incomplete declaraties niet uitbetaald worden. 

Alle gegevens die VGZ noemt, zijn inderdaad terug te vinden in de beleidsregels. Enkel de afsluitreden wordt elders genoemd, namelijk in de declaratiestandaard van Vektis. Controleer of op uw facturen de afsluitreden vermeld staat. Is dit niet het geval, neem dan contact op met uw softwareleverancier.

Praktijkdata
Gebruikt u het programma Praktijkdata en is de afsluitreden niet zichtbaar op de factuur? Dan is het belangrijk dat u de laatste factuursjablonen installeert. Het kan voorkomen dat sommige gebruikers nog een oud factuursjabloon gebruiken waar de afsluitreden nog niet op staat vermeld. Controleer daarom de facturen op de afsluitreden en neem bij het ontbreken hiervan contact op met de helpdesk van Praktijkdata via info@praktijkdata.nl of (0527) 785 223.

Ook interessant

Wist u dat … een privacyverklaring geldt voor gehele behandeltraject?

Zorgverzekeraars geven soms ten onrechte aan dat er jaarlijks een nieuwe privacyverklaring nodig is. Dit is echter onjuist! De privacyverklaring ...

Lees meer

Koepelorganisaties uiten hun zorgen over impact wetvoorstel Wtza

Het zit al een tijd in de pijplijn: de vervanging van de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi) door de Wet toetreding ...

Lees meer