Over de LVVP

Correctie over inlog op online checklist digitale praktijkvoering

Correctie over inlog op online checklist digitale praktijkvoering

04-02-2015 Print

In de vorige nieuwsbrief was een fout geslopen bij de informatie over de inlogprocedure voor de digitale checklist over de veiligheid van uw digitale praktijkvoering. Hieronder alsnog de correcte inlogprocedure. U krijgt als LVVP-lid 10% korting! Wij raden u aan de check gefaseerd uit te voeren.

Op de site van IBindeZorg.nl kunt u zich als nieuwe gebruiker aanmelden. U kiest uw gebruikersnaam, vult uw e-mailadres in, waarop u ter bevestiging een e-mail ontvangt. Daarna kunt u inloggen en een wachtwoord kiezen. 

Ter kennismaking kunt u daarna een gratis voorbeeldvragenlijstje doorlopen of direct doorgaan naar de complete praktijktoets. 
De complete praktijktoets komt beschikbaar na de volgende stappen: 

  1. Log in op IBindeZorg.nl
  2. Kies ‘uw registratie’
  3. Vink aan ‘Ja, ik wil de informatiebeveiliging toetsen met de Zelftest Informatiebeveiliging voor Zorgpraktijken’

Vervolgens kunt u uw gegevens invullen, inclusief het LVVP-lidmaatschapsnummer voor de korting van 10%. De ingevulde gegevens worden gebruikt voor het opmaken van een certificaat na afronding van de praktijktoets en voor de factuur.

 

Gefaseerde check

Sinds 1 januari is de online checklist ‘beveiliging persoonsgegevens’ beschikbaar voor u als vrijgevestigde ggz-professional. Aan de hand van de vragenlijst kunt u een check uitvoeren, om te zien of uw digitale praktijkvoering veilig is en voldoet aan de norm voor informatiebeveiliging, de NEN7510. We hebben de lijst samen met de bouwers ervan toegesneden op de vrijgevestigde ggz-praktijk. We raden u aan de check in fasen uit te voeren, zodat u de verbeteringen ook daadwerkelijk in uw praktijk kunt toepassen. Na afloop ontvangt u een bewijs dat u op uw website kunt plaatsen.

We verwachten dat de wetten en regels rondom informatiebeveiliging en privacy in de loop van 2015 worden aangescherpt. Het is daarom verstandig nu al aan de slag te gaan met de informatiebeveiliging in uw praktijk, zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Ook interessant

LVVP-expertteam e-mental health gaat platforms testen

Vijf LVVP-leden kunnen zich expert noemen op het terrein van e-mental health (emh). Zij hebben deelgenomen aan de eerdere pilot ...

Lees meer