Over de LVVP

Dien uw kwaliteitsstatuut nu in!

Dien uw kwaliteitsstatuut nu in!

04-02-2016 Print

De tijd dringt… en we kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor de voortgang van uw behandelingen is dat u uw kwaliteitsstatuut voor 1 januari 2017 geregeld hebt! Het hebben van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut is vanaf die datum namelijk een strikte voorwaarde voor het leveren van zorg binnen de Zorgverzekeringswet. De laatste mogelijkheid tot het tijdig indienen van uw kwaliteitsstatuut is een aanlevering vóór 1 december a.s. bij ggzkwaliteitsstatuut.nl.

Op dit moment hebben 3.693 vrijgevestigde ggz-professionals een account aangemaakt, hebben
2.918 vrijgevestigden een kwaliteitsstatuut ingediend en beschikken 2.535 vrijgevestigde ggz-professionals reeds over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut:

 

Wat moet u precies doen:

  • U vraagt eerst een account aan op de website www.ggzkwaliteitsstatuut.nl en registreert uw gegevens. Op de pagina ‘aanbieden kwaliteitsstatuut’ handelt u vervolgens als volgt:
  • Klik op ‘Download hier het format voor vrijgevestigde’; het format opent vervolgens in een nieuw scherm.
  • Sla het format op (Apple-gebruikers: kies voor Archief, Bewaar als)
  • Open het format (Apple-gebuikers: ga naar Finder en open het document)
  • Vul het format in en maak daarbij gebruik van de invulinstructies van de LVVP. Let op: u moet niet het instructiedocument invullen, maar het format dat u hebt gedownload van ggzkwaliteitsstatuur.nl!
  • Sla het ingevulde format op op uw pc (kies voor Bestand, Opslaan als)
  • Upload het ingevulde format op de website ggzkwaliteitsstatuut.nl en voeg eventuele bijlagen toe (ga naar www.ggzkwaliteitsstatuut.nl, pagina Aanbieden kwaliteitsstatuut, onderdeel Kwaliteitsstatuut aanbieden).

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer