Over de LVVP

Dien uw kwaliteitsstatuut nu in!

Dien uw kwaliteitsstatuut nu in!

04-02-2016 Print

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor de voortgang van uw lopende behandelingen is dat u uw kwaliteitsstatuut voor 1 januari 2017 geregeld hebt! Het hebben van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut is vanaf die datum namelijk een strikte voorwaarde voor de vergoeding van verzekerde zorg. De laatste mogelijkheid tot het tijdig indienen van uw kwaliteitsstatuut is een aanlevering vóór 1 december a.s. bij ggzkwaliteitsstatuut.nl. Gebruik daarbij de invulinstructies van de LVVP als hulpmiddel!

Op dit moment hebben 2.949 van de in totaal 3.741 vrijgevestigde ggz-professionals een account aangemaakt, 2.514 vrijgevestigden hebben een kwaliteitsstatuut ingediend en 1.928 vrijgevestigde ggz-professionals beschikken reeds over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Dat betekent:

  • dat nog 792 vrijgevestigde ggz-professionals een account moeten aanmaken,
  • dat nog 1.227 vrijgevestigden nog geen kwaliteitsstatuut hebben ingediend,
  • dat nog 1.813 vrijgevestigden geen goedgekeurd kwaliteitsstatuut hebben.

 

Wat moet u precies doen:

  • U vraagt eerst een account aan op de website www.ggzkwaliteitsstatuut.nl en registreert uw gegevens. Op de pagina ‘aanbieden kwaliteitsstatuut’ handelt u vervolgens als volgt:
  • Klik op ‘Download hier het format voor vrijgevestigde’; het format opent vervolgens in een nieuw scherm.
  • Sla het format op (Apple-gebruikers: kies voor Archief, Bewaar als)
  • Open het format (Apple-gebuikers: ga naar Finder en open het document)
  • Vul het format in en maak daarbij gebruik van de invulinstructies van de LVVP. Let op: u moet niet het instructiedocument zelf invullen, maar het format dat u hebt gedownload van ggzkwaliteitsstatuur.nl!
  • Sla het ingevulde format op op uw pc (kies voor Bestand, Opslaan als)
  • Upload het ingevulde format op de website ggzkwaliteitsstatuut.nl en voeg eventuele bijlagen toe (ga naar www.ggzkwaliteitsstatuut.nl, pagina Aanbieden kwaliteitsstatuut, onderdeel Kwaliteitsstatuut aanbieden).

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer