Over de LVVP

Dirk de Wachter key note spreker op LVVP-congres

Dirk de Wachter key note spreker op LVVP-congres

05-06-2019 Print

In België is hij al jaren een bekende verschijning op podia en in de media. Ook in Nederland timmert hij nu flink aan de weg. De Vlaamse psychiater-psychotherapeut Dirk de Wachter trekt volle zalen; onlangs nog in Utrecht, waar meer bezoekers voor de deur stonden dan dat er ruimte was. Zijn analyses van het huidige tijdsgewricht zijn scherp en mild tegelijk en vinden bij velen weerklank. De Wachter zelf blijft er bescheiden onder en wijt het aan zijn Vlaamse tongval. Kom en oordeel zelf! Op vrijdag 27 september 2019 spreekt De Wachter op het LVVP-congres, dat het thema ‘ont-moeten’ heeft. U kunt zich hier aanmelden.

 

Aandacht voor je smartphone?
Naast Dirk de Wachter zal optreden als keynote spreker de Utrechtse hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel. Hij zal ingaan over aandacht en concentratie, de rol van de smartphone en de relatie die er is tussen aandacht en concentratie en verschillende psychische stoornissen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis
Staatssecretaris Paul Blokhuis maakt zijn opwachting als spreker. Tevens neemt hij het jubileumboek in ontvangst, dat gemaakt wordt van een selectie van inzendingen voor de LVVP-schrijfwedstrijd. Journalist Malou van Hintum treedt op als dagvoorzitter en stand-up filosoof Laura van Dolron presenteert een live column over de congresdag. Daarnaast kunt u kiezen uit maar liefst zeventien workshops verdeeld over twee rondes. Accreditatie wordt aangevraagd bij FGzPt, NIP (eerstelijns en k&j), NVP en NVvP.

Congresthema: ont-moeten
Het thema van het congres is ont-moeten, een woord met meerdere betekenissen. Zo ontmoet u tijdens het congres uiteraard vrijgevestigde collega’s. Maar u ontmoet ook dagelijks cliënten in uw ggz-praktijk. Tegelijkertijd ‘moeten’ vrijgevestigde ggz-professionals van alles, waardoor de administratieve lasten hoog zijn en velen van u werkstress ervaren. Het congres is niet bedoeld als zogenaamde ‘schrapsessie’ (van lastige regels), maar er is wel aandacht voor deze kant van het vak. Alle bijdragen op de dag hebben op de een of andere manier een link met het congresthema: dit geldt zowel voor de hoofdsprekers als voor de zeventien workshops die we organiseren.

Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 245 voor LVVP-leden en € 345 voor niet-leden.
Enthousiast geworden? Meld u hier aan voor het congres.

Graag tot ziens op 27 september in de Rijtuigenloods in Amersfoort!

Ook interessant

UMCG zoekt deelnemers voor onderzoeken naar behandeling hardnekkige depressie

Op de ledenvergadering van 26 juni jl. hield hoogleraar Jan Spijker een lezing over de nieuwe zorgstandaard depressieve stoornissen. De multidisciplinaire ...

Lees meer

Uitnodiging ledenvergadering 26 juni 2019

Op 26 juni 2019 is er een LVVP-ledenvergadering. U bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen! We starten de ledenvergadering ...

Lees meer