Over de LVVP

E-learning over het zorgprestatiemodel nu beschikbaar

E-learning over het zorgprestatiemodel nu beschikbaar

14-10-2021 Print

In samenwerking met het programma zorgprestatiemodel heeft GGZ Ecademy een e-learning ontwikkeld over het zorgprestatiemodel. Deze e-learning is vanaf nu voor iedereen gratis beschikbaar.

De e-learning is ontwikkeld voor (regie-)behandelaren en andere professionals die te maken krijgen met de nieuwe bekostiging en zorgvraagtypering. De e-learning heeft als doel dat de deelnemer kan bijdragen aan een zorgvuldige en soepele invoering van het zorgprestatiemodel. Zo zorgen we ervoor dat de zorg gecontinueerd, juist geregistreerd en correct gefactureerd wordt. De e-learning bestaat uit theorie en casuïstiek. Voor de vrijgevestigden is er een casus toegevoegd over het werken met het zorgprestatiemodel in de vrije vestiging. De e-learning sluit af met een toets. De doorlooptijd van de e-learning is 1,5 uur.

Het programma werkt samen met GGZ Ecademy nog aan een aparte e-learning over zorgvraagtypering. Deze komt in november 2021 beschikbaar.

Hoe kan ik de e-learning volgen?
Organisaties die lid zijn van GGZ Ecademy vinden de e-learning in hun eigen leeromgeving. De e-learning is ook beschikbaar voor niet-leden. Deze professionals hebben gratis toegang tot de e-learning via een aparte leeromgeving. U moet zich dan wel registreren op het leerplatform van GGZ Ecademy. Gebruik deze instructie voor het aanmaken van een account. Voor de volledigheid: naam en geboortedatum zijn nodig om bij positieve afronding van de e-learning een persoonlijk certificaat te kunnen downloaden.

Heeft u een account en bent u ingelogd, dan kunt u de e-learning toevoegen aan uw account. Kies uit de lijst ‘GGZ Ecademy (leeromgeving externen)’. Klik vervolgens bovenin op ‘Catalogus’ en scroll helemaal naar beneden naar ‘Zorgprestatiemodel’.

Rechtstreeks naar de e-learning zorgprestatiemodel kan met deze link: https://ggzecademy.nl/product/zorgprestatiemodel.

Financiering
De ontwikkeling van deze e-learning is gefinancierd door de Nederlandse ggz, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten, Dienst Justitiële Inrichtingen, Nederlandse Federatie van UMC’s, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en Nederlands Instituut van Psychologen.

Ook interessant

LVVP-webinars voor leden: zorgvraagtypering in het zorgprestatiemodel VOL!!

VOL!! Wat is zorgvraagtypering en hoe bepaal je het zorgvraagtype? Wat is de HoNOS+ vragenlijst en hoe scoor je de ...

Lees meer

Zorgvraagtyperingstool NZa online

De zorgvraagtypering is onderdeel van het zorgprestatiemodel en wordt vanaf 1 januari 2022 ingevoerd. De NZa heeft een zorgvraagtyperingstool voor de ggz ...

Lees meer