Over de LVVP

Eerste Kamer stemt in met wet vermindering administratieve lasten Wmo en Jeugdwet

Eerste Kamer stemt in met wet vermindering administratieve lasten Wmo en Jeugdwet

14-02-2019 Print

De Eerste Kamer heeft eind januari 2019 ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze wet maakt het mogelijk om af te dwingen dat er gebruik wordt gemaakt van een standaard voor berichtenverkeer, facturatie en financiële verantwoording.

Met de nieuwe wet zal de minister het gebruik van informatiestandaarden van het programma I-Sociaal Domein (www.i-sociaaldomein.nl) verplicht stellen. In dat programma werken gemeenten en zorgaanbieders samen aan het verminderen van de regeldruk door standaardisering. Een zorgaanbieder die voor meerdere gemeenten werkt, hoeft hierdoor nog maar met één verantwoordingsformat te werken.

Ook kan de minister van VWS met de nieuwe wet in de hand gemeenten verplichten om samen te werken bij de inkoop van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning. Als de samenwerking tussen gemeenten niet voldoende werkt, kan de continuïteit van de zorg in gevaar komen. De minister kan dan ingrijpen.

Ook interessant

Nieuwe cliëntenfolder 2019

Wat komt er kijken bij een behandeling in de vrijgevestigde ggz-praktijk? Dit heeft de LVVP overzichtelijk op een rij gezet ...

Lees meer

SVR opgeheven; niet-doorgeleverde data vernietigd

Stichting Vrijgevestigden ROM’men (SVR) is officieel opgeheven. SVR heeft de omgeving, ook wel aanleverstraat genoemd, “schoon en vrij van ...

Lees meer