Over de LVVP

Eerste versie LVVP-contractenoverzicht 2020 medio september gereed

Eerste versie LVVP-contractenoverzicht 2020 medio september gereed

11-09-2019 Print

Zoals elk jaar maken we voor de leden een overzicht van de contracten van alle zorgverzekeraars. Daar waar dat aan de orde is, zullen de contractonderdelen worden voorzien van alerts. Om het overzicht te maken, heeft de LVVP de contracten van de verschillende zorgverzekeraars nodig. Langzamerhand druppelen de eerste contracten binnen. Zorgverzekeraars zijn wat later dan anders, omdat zij onlangs gepubliceerde nieuwe tarieven nog in de contracten moeten verwerken. We zijn druk bezig de eerste contracten te analyseren. Zodra de eerste contracten verwerkt zijn, zullen we het contractenoverzicht publiceren. Als het contractenoverzicht wordt geüpdatet, dan zullen we u uiteraard daarover berichten. Een eerste versie wordt medio september gepubliceerd.

Aan de hand van informatie en mogelijke alerts bij contractonderdelen in het contractenoverzicht kunt u besluiten om al dan niet een contract met één of meerdere zorgverzekeraars aan te gaan. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen:

  • heb ik voldoende ruimte om patiënten van deze verzekeraar te behandelen met het opgelegde omzetplafond?
  • vind ik een verplichte productmix werkbaar in mijn praktijk?
  • vind ik het geboden tarief acceptabel?
  • worden er eisen aan mij gesteld die administratief te belastend zijn?

 

Check de LVVP-inkoopspecial 2020 voor aanmeldprocedures en deadlines

De eerder gepubliceerde special over het zorginkoopbeleid van de diverse zorgverzekeraars voor 2020 is als download te vinden op Mijn LVVP. Check ook de aanmeldprocedures en deadlines die de verschillende zorgverzekeraars hanteren! Menzis hanteerde bijvoorbeeld voor nieuwe aanbieders 1 juni 2019 als sluitingsdatum. Hieronder vallen ook aanbieders die in 2019 niet bij Menzis gedeclareerd hebben. Zo hanteert elke zorgverzekeraar zijn eigen termijnen en planning.

Ook interessant

26 november 2019: regiobijeenkomst Organisatie en inhoud van uw praktijk anno 2019 (Eindhoven)

Mag ik een tweede product openen in de generalistische basis-ggz? Moet ik nu wel of niet ROM’en? Hoe werkt ...

Lees meer

Gezamenlijke reactie op onderzoek ‘De jeugd-ggz ná de Jeugdwet’

Samen met tien partijen stuurde de LVVP vorige week een brief aan de vaste Kamercommissie van het ministerie van VWS ...

Lees meer