Over de LVVP

Heeft u een epd dat klaar is voor de toekomst?

Heeft u een epd dat klaar is voor de toekomst?

15-07-2021 Print

We hebben nog maar vijfenhalve maand te gaan voordat het zorgprestatiemodel wordt ingevoerd. Velen van u zijn al bezig om zich hierop voor te bereiden. Bijvoorbeeld door de LVVP-simulatietool in te vullen, de webinars te bekijken en deze nieuwsbrieven goed te volgen. Denkt u ook aan uw epd? Met een toekomstbestendig epd bent u bovendien ook goed voorbereid op het digitaal uitwisselen van gegevens met collega’s en patiënten.

Het is belangrijk dat u straks een epd heeft dat klaar is voor het zorgprestatiemodel. Als het zorgprestatiemodel wordt ingevoerd, is een elektronisch patiëntendossier onmisbaar. In het nieuwe model wordt er meer geautomatiseerd: de zorgvraagtypering van patiënten via de HONOS+ vragenlijst wordt digitaal gedaan – ofwel via een volledige vragenlijst ofwel met een via een algoritme verkorte vragenlijst. Los daarvan gaat u ook meer nota’s versturen; dat kan makkelijk oplopen tot tien keer meer nota’s dan u nu verstuurt. Goede praktijksoftware zal dit ondersteunen.

Daarnaast wordt de komende jaren verwacht dat de elektronische uitwisseling van gegevens tussen patiënten en zorgverleners en vervolgens ook zorgverleners onderling zal toenemen. Bovendien hebben patiënten recht op digitale dossierinzage. Daarom dringen we er bij u op aan dat u, mocht u nog geen elektronisch patiëntendossier hebben, dit in 2021 aanschaft en inricht.

Meer weten over toekomstbestendige epd’s ? Check de website van VG VIPP. 

Ook interessant

Zomerrooster telefonische bereikbaarheid LVVP-bureau

In de zomerperiode zijn wij zoals u van ons gewend bent beperkt telefonisch bereikbaar. Van 26 juli tot en met 26 augustus ...

Lees meer

Vooraankondiging webinar ‘communicatie met gemeenten’

Speciaal voor LVVP-leden die kinderen en jeugdigen behandelen, geeft Janet Kos, intermediair gemeenten en vrijgevestigden in de ggz, dit najaar ...

Lees meer