Over de LVVP

Exclusieve gratis service voor LVVP-leden: de Eiswijzer

Exclusieve gratis service voor LVVP-leden: de Eiswijzer

04-02-2016 Print

Een toenemend aantal leden sluit niet met alle zorgverzekeraars een contract af. Of zij sluiten helemaal geen contracten meer af, uit onvrede met de almaar toenemende eisen die zorgverzekeraars stellen. Vanwege de zeer grote variëteit aan zorgpolissen zijn wij een samenwerking aangegaan met Eiswijzer.nl, een website waar LVVP-leden in luttele seconden kunnen zien wat hun patiënt vergoed krijgt op basis van restitutie (klik hier voor een korte demo). Deze nieuwe service is vanaf 30 juni beschikbaar via www.eiswijzer.nl en exclusief voor LVVP-leden gratis te gebruiken!

Door de toename van het aantal leden dat (deels) zonder contracten werkt, hebben de zorgverzekeraars het ongecontracteerde werken niet gemakkelijker gemaakt. In het verleden betaalden zij in geval van vergoeding op basis van restitutie een percentage van het NZa-tarief, maar sinds 2015 betalen veel zorgverzekeraars een percentage van de 'door hun gemiddeld gecontracteerde' of 'marktconforme' tarieven. Deze verschillen per behandeling. Met 129 polissen en 125 behandelingen (generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz) zijn er maar liefst ruim 15.000 verschillende tarieven.
Daarnaast stellen de zorgverzekeraars verschillende eisen aan de behandeling op het gebied van verwijzing, sluiten zij sommige behandelingen uit of moeten cliënten eerst een machtiging opvragen bij de verzekeraar om in aanmerking te komen voor niet-gecontracteerde zorg. Vanaf 30 juni 2016 kunnen leden met hun lidmaatschapsnummer een gratis account aanmaken op Eiswijzer.nl en binnen een aantal seconden van elke polis de tarieven en voorwaarden inzien. We informeren onze leden hier volgende week nader over via een nieuwsflits.

Ook interessant

Contractering 2017 op basis van leveringsvoorwaarden LVVP

Geïnspireerd op de huisartsenactie ‘Het roer moet om!’ riepen we onze leden afgelopen najaar op om ...

Lees meer

Zorgverzekeraars informeren consumenten onvoldoende

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek laten doen naar de informatie die zorgverzekeraars telefonischaan consumenten geven. De meeste zorgverzekeraars voldoen ...

Lees meer