Over de LVVP

Gemakkelijkere manier om wachttijden te berekenen

Gemakkelijkere manier om wachttijden te berekenen

29-08-2019 Print

Zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg kunnen per 1 augustus kiezen voor een extra/andere manier om de wachttijd te berekenen. Zo moet de opgegeven wachttijd beter aansluiten bij hun dagelijkse werk en bij de daadwerkelijke wachttijd die patiënt ervaart. Een deel van de zorgaanbieders vindt de huidige berekeningswijze ingewikkeld. Voortaan kan dit dus ook simpeler. Daarnaast kunnen aanbieders voldoen aan hun publicatieplicht door op uw eigen website te verwijzen naar www.kiezenindeggz.nl.

Voorheen mochten alleen de retrospectieve wachttijden opgegeven worden (zie vorige regeling). Nu mogen ook actuele wachttijden opgenomen worden. U vindt deze wijziging in het eerste punt van artikel 1 van de Transparantieregeling zorgaanbieders ggz (NR/REG-2024).

  • Retrospectieve aanlevering: geef per diagnosehoofdgroep aan hoeveel weken patiënten in de afgelopen twee maanden gemiddeld hebben gewacht.
  • Actuele aanlevering: ‘de tijd tot het derde moment in het afsprakenregister’. U moet daarvoor dus in uw afsprakenregister kijken.

Ook nieuw is dat u nu mag volstaan met het plaatsen van een link op uw eigen website naar www.kiezenindeggz.nl. Voorwaarde is wel dat de wachttijden zijn aangeleverd zoals in de regeling staat vermeld. Lees meer in de Transparantieregeling zorgaanbieders ggz (NR/REG-2024) (in artikel 4.7 punt 7).

Factsheet wachttijden
Meer lezen over de wachttijden in de ggz? Bekijk dan de informatieve factsheet hierover van GGZ Nederland.

Ook interessant

ROM-gegevens vernietigd, blijf wel ROM’en

Het LVVP-bureau krijgt veel vragen van leden over de actuele stand van zaken rond ROM. Zoals we al eerder berichtten, ...

Lees meer

Btw-vrijstelling voor kleine ondernemers per 1-1-2020 aangepast

Als u in 2019 weinig btw-belaste werkzaamheden heeft, dan kunt u tot en met 31 december 2019 gebruik maken van de kleine ondernemersregeling (...

Lees meer