Over de LVVP

Geslaagde LVVP-werkconferentie met zorggroepen

Geslaagde LVVP-werkconferentie met zorggroepen

04-02-2015 Print

De LVVP-werkconferentie voor regionale (zorg)groepen van 20 mei jl. werd bijgewoond door ruim 40 leden, het LVVP-bestuur en medewerkers van het bureau. Het was de eerste officiële ontmoeting met LVVP-leden die zich op regionaal niveau hebben georganiseerd om hun krachten te bundelen voor ketenzorg, onderhandelingen met zorgverzekeraars, gemeenten, PR of voor ‘de macht van het getal’. De bijeenkomst leverde boeiende informatie op waarop met elkaar kan worden voortgebouwd.

In een carré-opstelling wisselden goede initiatieven, knelpunten en oplossingen elkaar af. In een open sfeer gaf voorzitter Arnoud van Buuren de aanwezigen alle ruimte om ervaringen te delen en elkaar vragen te stellen. Het verzoek van zorggroepen om (digitale) ondersteuning vanuit de LVVP kon worden toegezegd en zal nog vóór de zomer in gang worden gezet. Hierdoor kan straks informatie en knowhow worden uitgewisseld tussen de regio’s onderling en met het LVVP-bureau.

Kortom, het was een zeer geslaagde middag die op verzoek van de deelnemers met enige regelmaat mag worden herhaald. Een verzoek waar we graag op in gaan ten behoeve van een opbouwende kruisbestuiving.

Ook interessant

Aanpassing artikel 13 opnieuw ter discussie

Nu de senaat in december tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft gestemd, komt het kabinet met een nieuw ...

Lees meer

LPGGz organiseert symposium Zelfmanagement en passende zorg

Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 ...

Lees meer