Over de LVVP

Gevolgen no-deal Brexit voor BIG-geregistreerde ggz-professionals

Gevolgen no-deal Brexit voor BIG-geregistreerde ggz-professionals

28-02-2019 Print

Hebt u een Brits diploma en werkt u (of gaat u werken) in Nederland? Of werkt u met een Nederlands diploma in het Verenigd Koninkrijk of bent u dat van plan? Of wilt u iemand aannemen met een Brits diploma? Dan heeft een eventuele no-deal Brexit gevolgen voor u.

 

Het is nog niet zeker of er wel of geen Brexit-deal komt. Het is zelfs niet zeker of de Brexit überhaupt doorgaat. Maar zolang er geen zekerheid is, gaan de voorbereidingen voor een no-deal Brexit gewoon door.

In dit no-deal scenario geldt in Nederland en in de andere EU-landen na 29 maart 2019 het Europese recht niet meer voor zorgverleners met een Brits diploma en een Britse nationaliteit. Andersom kunnen zorgverleners met een Nederlands diploma in het Verenigd Koninkrijk (VK) geen aanspraak meer maken op de Europese afspraken. Er zijn verschillende situaties mogelijk:

  • U werkt op dit moment met een Brits diploma in Nederland
  • U wilt met een Brits diploma na de Brexit in Nederland gaan werken
  • U werkt met een Nederlands diploma in het VK
  • U wilt met een Nederlands diploma na de Brexit in het VK gaan werken
  • U heeft op dit moment BIG-geregistreerde zorgverleners met een Brits diploma in dienst
  • U wilt na de Brexit zorgverleners met een Brits diploma in dienst nemen

 

Is een van deze situaties op u van toepassing, check dan op de website van het BIG-register wat dit voor u kan betekenen.

 

Ook interessant

Melding LVVP over contracteerbeleid VGZ geen aanleiding voor actie NZa

Op 31 oktober 2018 heeft de LVVP een melding gedaan bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over zorgverzekeraar VGZ. De NZa heeft laten ...

Lees meer

Alleen rechtspersonen met personeel in loondienst vallen onder cao ggz

Alleen rechtspersonen die personeel in dienst hebben en die zorg, begeleiding en dienstverlening bieden in de ggz, vallen onder de ...

Lees meer